FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με Αν. Λυκουρέντζο για καταστροφές από χαλάζι

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, επισκέφθηκε σήμερα τον κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ στα γραφεία του οργανισμού και έθεσε μετ’ επιτάσεως την επίσπευση των διαδικασιών για την επισήμανση των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν μετά την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση τόσο ως προς την οριοθέτηση των περιοχών όσο και τον εντοπισμό των καλλιεργειών οι οποίες επλήγησαν.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ζήτησε να κινηθούν αμέσως τα συνεργεία του ΕΛΓΑ προς αυτή την κατεύθυνση, να υποβληθούν οι δηλώσεις ζημίας από τους παραγωγούς και αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ούτως ώστε να συνταχθούν εντός των επόμενων εβδομάδων τα πορίσματα και να υπολογιστεί το ύψος των αποζημιώσεων, τις οποίες δικαιούται ο κάθε παραγωγός.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για την επίσκεψη του και την πρωτοβουλία του να θέσει υπόψιν του σε λεπτομέρειες την έκταση και την ένταση της καταστροφής στις καλλιέργειες του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές της Ηλείας και του εξήγησε το σχέδιο ανάπτυξης του έργου του οργανισμού στην πληγείσα περιοχή.

Λόγω προβλήματος υγείας του προϊσταμένου του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας – τα συνεργεία του οργανισμού πρόκειται να βρεθούν από αύριο στο Δήμο Ήλιδας με αποστολή να προχωρήσουν στις αναγκαίες επισημάνσεις οριοθέτησης περιοχής και εντοπισμού των καλλιεργειών οι οποίες επλήγησαν. 

Ο ΕΛΓΑ έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση των αναγγελιών για τις ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν. Δίνεται χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών, για να υποβάλλουν οι παραγωγοί τις δηλώσεις τους στον οργανισμό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΛΓΑ Πάτρας , ώστε περισσότερα συνεργεία και με ταχύτατες διαδικασίες να ολοκληρώσουν το εκτιμητικό έργο .

Τέλος, ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και Δήμαρχο Ήλιδας, κ. Γιάννη Λυμπέρη για τον συντονισμό των ενεργειών αλλά και την ενημέρωση των αγροτών για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος