FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία Αυγερινοπούλου για έργα του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ενίσχυση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Ολυμπία-Πελόπιο

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την χρηματοδότηση  των αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στο Πελόπιο, ενέκρινε το Υπουργείο Αθλητισμού, συμφωνα με την ενημέρωση που είχε η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου κατόπιν επαφών της με τον υφ. Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ενώ ενισχύονται ερασιτεχνικά  σωματεία και αθλητικοί σύλλογοι με το επίδομα των 800 ευρώ.

Παράλληλα όπως αναφέρει η βουλευτής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, σε απάντηση της αναφοράς που είχε καταθέσει η κ. Αυγερινοπούλου σχετικά με το σχέδιο αξιοποίησης των κλειστών αναψυκτήριων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, την ενημέρωσε πως στις 28 Φεβρουαρίου 2020 διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο της Αρχαίας Ολυμπίας και κατατέθηκαν 10 προσφορές. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου δικαιολογητικών των διαγωνιζομένων.

Σε ότι αφορά τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα αναφέρει ότι το  Υπουργείο Πολιτισμού την ενημέρωσε ότι οι εργασίες του υποέργου «Αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών ναού Επικούριου Απόλλωνα Βάσσων», προϋπολογισμού 1.370.250 €, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σε ότι αφορά το Υποέργο 3 για την προμήθεια και τοποθέτηση νέας μεμβράνης επικάλυψης όσο και σε εργασίες αποκατάστασης της δομής και λειτουργίας του στεγάστρου στο σύνολο του με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, θα προκύψει από την μελέτη του υποέργου 2.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκρίνει εντός της εβδομάδας το κονδύλιο των 500.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Νέδας στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας. Τέλος η κ. Αυγερινοπούλου ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ήδη τελεσθείσα έγκριση κονδυλίων για το οδικό δίκτυο της Πηνείας, από το Σιμόπουλο ως την Κεραμιδιά και τον Λαγανά, αίτημα το οποίο είχε θέσει η ίδια, ενώ όπως συμπληρώνει η κ. Αυγερινοπούλου, όλο το οδικό δίκτυο στο Νομό μας χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων και αυτή είναι μια καλή αρχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος