FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Π. Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και με σημαντική «ατζέντα» περιβαλλοντικών κι ενεργειακών θεμάτων, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Παρόντες στη συνάντηση αυτή, ήταν κι η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Καραστέργιος.

Εκ των βασικών θεμάτων της συζήτησης ήταν τα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου, προεξαρχόντως αυτών του γνωστού, μεγάλου προβλήματος στο Ποτόκι.

Επίσης, έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε ενεργειακά θέματα, με κύριο αντικείμενο το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στους τομείς της αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το φλέγον θέμα της υγειονομικής «βόμβας» που λέγεται Ποτόκι, ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία πλέον βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της.

«Συζητήσαμε και για την ένταξη της εφαρμογής της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού το αποτέλεσμα της και με βάση όσα αυτή υποδείξει, θα είναι το καθοριστικό εργαλείο με το οποίο θα μπορούμε να φτάσουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος – «καρκινώματος» που λέγεται Ποτόκι. Μιας πραγματικής υγειονομικής «βόμβας», που αποτελείται από σχεδόν 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, συσκευασμένα με πλαστικό, τοποθετημένα ως γνωστόν εδώ και χρόνια στην περιοχή και που πλέον αποτελούν ένα μάγμα σήψης και δυσωδίας. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, κι άλλωστε το γνώριζε, και συμφωνήσαμε πως θα υπάρξει διαρκής, στενή συνεργασία, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος