FOLLOW US: facebook twitter

Συναγερμός κορονοϊού στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 05-11-2021 | Συντάκτης:

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων στον παιδικό πληθυσμό μετά την παρέλαση

-Έκκληση από τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων


Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε επαγρύπνηση είναι η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς διαπιστώθηκε έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις ημέρες μετά τη μαθητική παρέλαση στην Κρέστενα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίζονται σε παιδιά και υπολογίζεται ότι τα κρούσματα είναι πλέον πάνω από 20 την τελευταία εβδομάδα.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην περιοχή έχουν εντατικοποιηθεί, προκειμένου να εντοπιστούν οι κύριες εστίες μετάδοσης του ιού και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, ιδιαίτερα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, για να αποτραπούν «βαριά» κρούσματα που ίσως χρειαστούν νοσηλεία.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επιβεβαίωσε την ξαφνική έξαρση του ιού στην περιοχή μετά τη μαθητική παρέλαση και ζήτησε από τους δημότες και τους επαγγελματίες του δήμου να τηρούν σχολαστικά όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς και να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας να προστρέξουν να εμβολιαστούν άμεσα είτε για την αναμνηστική δόση όσοι έχουν κάνει ήδη τις άλλες δύο, είτε για την πρώτη δόση εάν δεν έχουν πάει ως τώρα. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια ανησυχητική διάδοση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, κυρίως στον παιδικό πληθυσμό, εξέλιξη που θέλει άμεσες ενέργειες γιατί τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια και ενδεχομένως τον μεταδίδουν στους γονείς και στους παππούδες. Εμείς συνεχίζουμε τους ελέγχους και τα τεστ σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να προστατέψουμε τη δημόσια Υγεία και τους συνανθρώπους μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να θωρακιστεί ο δήμος και δεν πρέπει να πάει χαμένη», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος