FOLLOW US: facebook twitter

«Συν- υπάρχουμε, συν- χωρούμε, συν- πορευόμαστε»

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση στη Βιβλιοθήκη Πύργου από το Γυμνάσιο Γαστούνης

Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση “Συν-υπάρχουμε, συν-χωρούμε, συν-πορευόμαστε” υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ηλεία από το Γυμνάσιο Γαστούνης. Μέρος της δράσης, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελαττώνω το Θυμό και Αυξάνω τη Συνεργασία μέσα από την Πρακτική της Συγχώρησης”, μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση και παρέμβαση διαχείρισης θυμού, με πολυετείς έρευνες παγκοσμίως και πλούσιο υλικό καθοδήγησης, εκπαίδευσης και υποστήριξης, πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δεκάδες σχολεία της Ελλάδας από το 2014.

Είκοσι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη συνοδευόμενοι από τις δραστήριες εκπαιδευτικούς Μαρία Κονδύλη, φιλόλογο και Δέσποινα Καπετάκη, θεολόγο. Είχε προηγηθεί πολυήμερη έρευνα εκ μέρους των εκπαιδευτικών στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης και επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ένα απόσπασμα από το μνημειώδες έργο του Β. Ουγκώ “Οι Άθλιοι”.

Οι μαθητές μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος από το βιβλίο και την παρακολούθηση της κινηματογραφικής του μεταφοράς, επεξεργάστηκαν το κείμενο και ανακοίνωσαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή σελιδοδεικτών εκ μέρους των μαθητών με θεματική εμπνευσμένη από το πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος