FOLLOW US: facebook twitter

Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Πύργου στην Διεθνή Έρευνα Μελέτης Πληρ/κής – ICILS

Ημερομηνία: 28-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, μαζί με άλλα 186 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην έρευνα της Διεθνούς Μελέτης για τον εγγραμματισμό στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές – ICILS1 2023.

Η εν λόγω έρευνα, διεξάγεται σε 30 περίπου χώρες και έχει ως απώτερο σκοπό την υποστήριξη της διδασκαλίας και μάθησης για τον εγγραμματισμό στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές (CIL), σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η ανάλυση των διαφορών μεταξύ των χωρών, ως προς τα επίπεδα του εγγραμματισμού CIL, θα βασιστεί – μεταξύ άλλων – στη διερεύνηση του πλαισίου εντός του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μέσα και έξω από το σχολείο.

Από το 2ο Γυμνάσιο επελέγη, με τυχαίο τρόποαπό τους οργανωτές της έρευνας, το τμήμα 4 της Β’ Γυμνασίου. Με τη συνδρομή του συντονιστή της έρευνας Διευθυντήκ.ΓεωργίουΚομιώτη, των Διαχειριστών κ. Άγγελου Λαμπρόπουλου και κ.Αθηνάς Παναγούλια, καθώς και τηντεχνική υποστήριξη του υπεύθυνου ΤΠΕ του σχολείου κ. Ευάγγελου Τσακάλη, η έρευνα ολοκληρώθηκε επιτυχώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος