FOLLOW US: facebook twitter

Συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

xristofulopoulou-pavlos-tzimisΜε δυναμική η πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον Πύργο ενόψει της αυριανής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης

  • Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από Ε. Χροστοφιλοπούλου, Τ. Οικονομίδη και Π. Αθανασόπουλο

Βάση διαλόγου αλλά και ένα ουσιαστικό βήμα για την δημιουργία μιας πλατιάς σοσιαλδημοκρατικής παράταξης στην οποία θα χωράνε όλες οι δυνάμεις  από το προοδευτικό Κέντρο που έχει μια παράδοση η χώρα έως την Ανανεωτική Αριστερά, με στόχο να βγει πιο ομαλά η χώρα από την κρίση με μια άλλη κυβέρνηση, αποτέλεσε η προχθεσινοβραδυνή εκδήλωση ανοιχτού πολιτικού διαλόγου στον Πύργο, που διοργάνωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην πορεία της προς την  Προγραμματική Συνδιάσκεψη, που  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 14-15 Μαΐου 2016.  Στόχος να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δυναμικό, προοδευτικό, πλειοψηφικό ρεύμα με αυτόνομο λόγο και αποφασιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας.

dimokratiki-sumparataxi-koinoΣτην  πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας με κεντρικούς ομιλητές την Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, τον Τζίμη Οικονομίδη από την ΔΗΜΑΡ και τον Παύλο Αθανασόπουλο από την Κίνηση Πολιτών του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, παρουσιάστηκαν οι θέσεις που επεξεργάστηκαν οι επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί από τους τρεις πολιτικούς χώρους, το προηγούμενο διάστημα, και αποτελούν τη βάση των διεργασιών στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ενώ από όλους τους ομιλητές ασκήθηκε έντονη κριτική για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

xristofulopoulouΗ κ. Χριστοδιλοπούλου αναφέρθηκε στην προγραμματική σύγκλιση των τριών εταίρων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο λογαριασμός από την διακυβέρνηση Τσίπρα- Καμένου είναι πολύ βαρύς, είναι εκείνοι που έφεραν ένα νέο τρίτο μνημόνιο και δεν αποκλείεται να φέρουν και τέταρτο. Έκανε ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι εξοντώνει όλες τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους συνταξιούχους και τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε τις δικές της προτάσεις, ακόμα και στην Ολομέλεια λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Τέλος επισήμανε ότι κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της ύφεσης που συνεχώς βαθαίνει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρεί πως ο μόνος δρόμος για να πατάξουμε την κρίση και να βγει η χώρα πιο ομαλά από αυτήν, είναι να συνενωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου και της πραγματικής ανανεωτικής αριστεράς και με μια νέα κυβέρνηση να περάσει η Ελλάδα την πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση και να χαράξει μια νέα πορεία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Τάκης Αθανασόπουλος ενώ ακολούθησε τοποθέτηση του Παύλου Αθανασόπουλου  από την Κίνηση Πολιτών που αποτελείται από παλαιά μέλη της ανανεωτικής Αριστεράς και ανένταχτους αριστερούς που συμπορεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ.

pavlos-xristofulopoulouΟ κ. Παύλος Αθανασόπουλος   αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια πλατιά σοσιαλδημοκρατική παράταξη στην οποία μπορεί πέρα από την ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί και το ΠΟΤΑΜΙ  και άλλες κινήσεις που αποκόπηκαν από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, με στόχο να γίνει επανασυσπείρωση αυτού του σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού χώρου που κινείται στο χώρο του προοδευτικού κέντρου και καταλήγουν ως την ανανεωτική Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

tzimis-oikonomidisΕνδιαφέρουσα ωστόσο ήταν και η εισήγηση του έτερου ομιλητή και εκπροσώπους ενός εκ των τριών εταίρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης της ΔΗΜΑΡ,  Τζίμη Οικονομίδη, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννςη Κουτσούκος που άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο νομοσχέδιο- λαιμητόμο για όλη την ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος είναι ένας. Η ανασυγκρότησης της μεγάλης σοσιαλδημοκρατικής παράταξης που μπορεί να πάρει πάνω της την έξοδο από την κρίση.

Η πολιτικη εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσέλκυσε πολλούς πολίτες και βεβαίως μέλη και φίλους των τριών πολιτικών χώρων.

φωτό: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος