FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου: Μια εξαιρετική συζήτηση για «Του λόγου τα μπερδέματα»

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα Σχολή Γονέων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου.

Γονείς – μέλη του Συλλόγου μας καθώς επίσης γονείς και εκπαιδευτικοί της περιοχής, συναντήθηκαν στην φιλόξενη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πύργου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση από την Λογοθεραπεύτρια Αιμιλία Ρούβαλη. Το θέμα της συνάντησης ήταν ¨Του λόγου τα μπερδέματα¨ και αφορούσε στις δυσκολίες του λόγου, τα αναπτυξιακά ορόσημα στο σχολικό πλαίσιο και άλλα πολλά, τα οποία…κρύβονται κάτω από ¨αθώα¨ συμπτώματα στα παιδιά. Η κα Ρούβαλη έδωσε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες στους γονείς – κηδεμόνες για το πως μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει κάποια δυσκολία που εμποδίζει το παιδί να εξελιχθεί στο σχολείο, επισημαίνοντας την ανάγκη για έλεγχο και από άλλες επιστημονικές ειδικότητες, η γνωμάτευση των οποίων θα μπορούσε να είναι καθοριστική στον εντοπισμό και αντιμετώπιση πιθανών δυσκολιών.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πάντα ανάγκη από τους γονείς για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα που αφορούν στα παιδιά τους και την εξέλιξη τους.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, θέλουν να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους, τόσο στην ομιλήτρια κα Ρούβαλη όσο και στη Βιβλιοθήκη Πύργου κα Κατσιάπη για τη ζεστή φιλοξενία, καθώς επίσης προς όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην χρήσιμη αυτή συνάντηση, ευχόμενοι να συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι σε αντίστοιχες δράσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος