FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Θα καταφύγουμε στον Εισαγγελέα αν δε δώσετε λύση!»

Ημερομηνία: 10-08-2022 | Συντάκτης:

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου προς 6η ΥΠΕ για διασπορά κορονοϊού σε ασθενείς κλινικών:

  • Ζητούν αναστολή της απόφασης μετακίνησης των νοσηλευτών στη ΝΜ Αμαλιάδας για να επαναλειτουργήσουν τη δεύτερη κλινική covid

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Πύργου εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού σε ασθενείς και προσωπικό με το Σύλλογο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας να προειδοποιεί με έγγραφο του τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ότι αν δε δοθεί άμεσα λύση, θα καταφύγει στον Εισαγγελέα!

Μάλιστα λόγω της μη λειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid και του μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, οι ασθενείς που κόλλησαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στις κλινικές τους (Χειρουργική, Παθολογική, Ορθοπεδική, Ψυχιατρική) δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους επιμόλυνσης στους υπόλοιπους νοσηλευόμενους!

Όπως τονίζουν σε σχετικό έγγραφο που παρέδωσαν προχθές στον ίδιο τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη που συνόδευε την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, το Νοσοκομείο Πύργου αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων σε τμήματα και κλινικές, ζητώντας την άμεση επιστροφή του προσωπικού που μετακινήθηκε- επέστρεψε, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδα, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν και την δεύτερη κλινική covid-19.

“Ζητάμε την άμεση αναστολή του εντέλλεστε του διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετακίνησης νοσηλευτικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η 2η covid πτέρυγα καθώς η πρώτη εδώ και μέρες είναι γεμάτη και ασθενείς με κορονοϊό παραμένουν στην πτέρυγα με τα ύποπτα, επιμολύνοντας και τους υπόλοιπους ασθενείς. Επίσης ασθενείς με covid νοσηλεύονται σε μη covid κλινικές, όπως στην ορθοπεδική και την παθολογική κλινική».

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου, στην Ψυχιατρική κλινική όλοι οι ασθενείς είναι με covid, σε χώρο μη κατάλληλο όπως αναφέρει και σε σχετικό έγγραφο της η Επιτροπή Λοιμώξεων, το δε νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχιατρικής νοσεί με covid και η νοσηλευτική υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έχει μετακινήσει προσωπικό από άλλες κλινικές δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα. «Η κατάσταση είναι έκρυθμη και αν δεν δοθεί άμεση λύση, ο σύλλογος θα καταφύγει στο γραφείο του Εισαγγελέα» καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος