FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: “Ποιος κοροϊδεύει ποιόν”

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου με αφορμή δηλώσεις περί ενίσχυσης της ΝΜ με προσωπικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όλες τις τελευταίες μέρες, καθώς πλησιάζουν και οι εκλογές, όλοι κόπτονται για το νοσοκομείο του Πύργου και όλοι, οι της κυβέρνησης, έχουν μπει σε ένα καταιγισμό δελτίων τύπου για το ποιος τελικά θα φέρει τους δύο νεφρολόγους.

Το σύλλογο δεν τον ενδιαφέρει ποιος και με ποιανού ενέργειες θα έρθουν αλλά να γίνουν πράξεις τα όσα λέγονται και για τους νεφρολόγους αλλά και για τις υπόλοιπες ειδικότητες που μας λείπουν και να μην μείνουν προεκλογικές υποσχέσεις.

Ο Διοικητής μας λέει ότι του το υποσχέθηκε αυτοπροσώπως η κυρία Γκαγκα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ το ίδιο, ότι υποσχέθηκε και σε αυτόν τηλεφωνικώς και μάλιστα επιπλέον μια θέση Ουρολόγου την οποία σε πρόσφατη συνέντευξη του δεν την ανέφερε…

Να σημειωθεί ότι τελευταίως πληροφορηθήκαμε ότι μια θέση νεφρολόγου για τον Πύργο, σε έναν από τους τελευταίους διαγωνισμούς, ο κύριος Καρβέλης την έδωσε στην Πάτρα, δεν ξέρουμε ομως κατά πόσο ισχύει. Αυτό που εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου έχουμε να καταθέσουμε είναι ότι κανένας μα κανένας, ούτε το Υπουργείο, ούτε ο Διοικητής της 6ης Υπε αλλά ούτε και ο Διοικητής του νοσοκομείου μας (που έκλεισε ήδη ένα εξάμηνο) δεν έχουν ενισχύσει το Νοσοκομείο Πύργου.

Είναι υποκριτικό να μιλάνε στο Ηλειακό λαό για την Δημόσια υγεία αφού από ότι βρήκαν όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους έχουν αρνητικό πρόσημο. Όχι μόνον δεν κατάφεραν στελεχώσουν την παθολογική κλινική που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατούν οι δύο μόνιμοι, μετακινημένοι Παθολόγοι της Ηλείας μαζί με Ιατρούς της Αχαΐας και της Αρκαδίας – στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ- αλλά αδιαφόρησαν για την ενίσχυση για τα υπόλοιπα τμήματα της Ν.Μ. όπως το Τμήμα Νεφρού, την Ουρολογική, Καρδιολογική, Ψυχιατρική αλλά και με άλλες ειδικότητες όπως Πνευμονολόγος, Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος…

Γενικώς δεν προκήρυξαν όλα αυτά τα χρόνια τις περισσότερες από τις κενές οργανικές θέσεις ιατρών ειδικοτήτων επιμένοντας κάθε φορά μόνο στις ειδικότητες των ιατρών που πάντα έβγαιναν άγονες αφού δεν άλλαξαν και ποτέ τις συνθήκες εκείνες που θα προσέλκυαν το επιστημονικό προσωπικό. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής των Διοικούντων είναι το νοσοκομείο να παρουσιάζει μια ερημοποίηση καθώς πολλοί ιατροί αποχώρησαν και λόγω παραιτήσεων αλλά και συνταξιοδοτήσεων. Είναι ανειλικρινές λοιπόν να λες “προσπαθώ να σώσω” αυτό που εσύ ο ίδιος και οι ανώτεροι σου έχουν δώσει τη χαριστική βολή!”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος