FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: Καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΓΝ Ηλείας

Ημερομηνία: 02-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

  • Εργαζόμενη πήγε να ψηφίσει στη ΝΜ Πύργου και εμφανιζόταν πως το είχε ήδη κάνει στη ΝΜ Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου και ζητά από τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Παναγιώτη Μυλωνά, στις 19 Οκτωβρίου στήθηκε κάλπη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στις 26 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου οι 400 και πλέον εργαζόμενοι των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού να εκλέξουν τον συνάδελφο που θα τους εκπροσωπήσει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. «Όπως μας κατήγγειλε η συνάδελφος μας, Θεώνη Μπράτη η οποία κατέθεσε και ένσταση κατά της διαδικασίας των εκλογών οι οποίες και ακυρώθηκαν, κάποια εργαζόμενη του Νοσοκομείου Πύργου (με οργανική θέση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας) στην προσπάθεια της να ψηφίσει στη ΝΜ Πύργου διαπίστωσε πως στις καταστάσεις εμφανιζόταν να είχε ψηφίσει στη ΝΜ Αμαλιάδας! Μάλιστα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ψηφίσει στη ΝΜ Αμαλιάδας και ενημέρωσε το Σύλλογο. Επειδή  μια ομάδα στην Αμαλιάδα μας έχει συνηθίσει στις άθλιες μεθοδεύσεις για την εκλογή αντιπροσώπου στα θεσμικά όργανα, δυστυχώς συνεργαζόμενη με μια ομάδα του Πύργου, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις αθλιότητες στους εργαζόμενους. Τη δεδομένη στιγμή δεν γνωρίζουμε την έκταση και το βαθμό της νοθείας…» τόνισε ο κ. Μυλωνάς επισημαίνοντας ότι ως Σύλλογος ζητούν τη διενέργεια ΕΔΕ από τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας αλλά και την διενέργεια των εκλογών με μια εκλογική κάλπη που θα στηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου παρουσία αυτή τη φορά Δικαστικού αντιπροσώπου. Μάλιστα υπογραμμίζει πως θα πρέπει οι εκλογές να διενεργηθούν με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας των εργαζομένων και να απαγορευτεί η επιστολική ψήφος.

Στις εκλογές ανάδειξης αιρετού εκπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που αποτελείται από ένα αιρετό μέλος και τον αναπληρωματικό του από τους εργαζόμενους και τρία διορισμένα μέλη από το Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν τρεις υποψήφιοι.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο πρόκειται για σημαντικό όργανο του ΓΝ Ηλείας καθώς ασχολείται με τις κρίσεις των υπαλλήλων, την αναγνώριση προϋπηρεσίας, τις μετατάξεις και πειθαρχικά ζητήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος