FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: “Αυτό που κατάφεραν είναι να έχουμε δυο Νοσοκομεία… φαντάσματα!”

Ημερομηνία: 12-07-2022 | Συντάκτης:

  • “Δεν θέλουμε δεκανίκια, αλλά να σταθούμε στα δικά μας πόδια, ας μας πουν όμως τι θέλουν για το χάρτη υγείας της Ηλείας” σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Γεωργίου
  • Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στην αυριανή συνεδρίαση

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος της υγείας στην Ηλεία και να αναλάβουν το πολιτικό κόστος ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς θέλουν για τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου υποστηρίζοντας πως ουδέποτε διεκδίκησαν το κλείσιμο καμίας Νοσηλευτικής Μονάδας παρά μόνο την πλήρη στελέχωση της ΝΜ Πύργου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου, θέλησε να ξεκαθαρίσει όπως είπε το θέμα που έχει προκύψει με τους συναδέλφους τους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον εκεί Σύλλογο Εργαζομένων δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως το μόνο που ζητούν είναι η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου με μόνιμο προσωπικό. “Δεν θέλουμε να στηριζόμαστε σε “δεκανίκια” χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους συναδέλφους μας. Θέλουμε να μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια, στις δικές μας δυνάμεις. Εμείς με την πρόσφατη ανακοίνωση μας, θελήσαμε να στηλιτεύσουμε τις ενέργειες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και γενικότερα του Υπουργείου Υγείας. Θα πρέπει επιτέλους να μας πουν τι έχουν σχεδιάσει για το χάρτη υγείας του Νομού γιατί αυτή τη στιγμή στην Ηλεία υπάρχουν δυο Νοσοκομεία φαντάσματα! Γιατί πώς αλλιώς να ονομάσω δύο νοσοκομεία χωρίς νοσηλευόμενους και ένα νοσοκομείο υπό κατάρρευση! Ας μας πουν τι θέλουν στην Ηλεία. Αν θέλουν δύο νοσοκομεία να κάνουν δύο νοσοκομεία όχι πυροτεχνήματα. Τέλος τα παιχνίδια! Να πάρουν το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και να μας πουν πως το θέλουν και με τι υπηρεσίες. Εμείς μακάρι να δούμε μια πραγματική επανεκκίνηση αλλά με εφημερίες και πλήρη λειτουργία. Όχι παραμάγαζα!” επισήμανε.

Ενημέρωση αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Ο κ. Γεωργίου, πρόσθεσε ακόμα, ότι κλήθηκε από τον Δήμαρχο Πύργου να παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης προκειμένου να ενημερώσει το σώμα και να εκθέσει τις απόψεις του Συλλόγου για το Νοσοκομείο. “Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η κατάσταση του Νοσοκομείου Πύργου είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη του Πύργου και για αυτό θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο όπου και κλήθηκα να ενημερώσω. Η συστράτευση του στο πλευρό μας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας και ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς της πόλης αλλά και του Νομού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερους κοντά μας”.
Παράλληλα μίλησε και για τις άδειες του εξουθενωμένου προσωπικού τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλο χρέος τους, καθώς έχουν υπόλοιπα αδειών και οφειλόμενων ρεπό πολλών ετών. “Έχουμε έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη διοίκηση και μας υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει ώστε όλοι να πάρουν τις άδειες τους. Μένει να το δούμε. Ως Σύλλογος είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε σε κάθε μορφής διεκδίκηση ακόμα και μέσω της νομικής οδού, προκειμένου οι συνάδελφοι να δικαιωθούν”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος