FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: “Πρέπει να λειτουργήσουν και τα δυο Νοσοκομεία σε Πύργο και Αμαλιάδα”

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
  • Είναι αστείο να λένε ότι επειδή επέστρεψαν 12 Νοσηλευτές η ΝΜ Πύργου δεν μπορεί να λειτουργήσει” ανέφεραν η πρόεδρος Αλ. Κοτσαύτη και ο ταμίας Βασ. Μιχαλόπουλος

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ως αστείους, χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς ότι η μετακίνηση 12 νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, προκαλεί δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο Πύργου, τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Η πρόεδρος Αλεξία Κοτσάυτη και ο ταμίας Βασίλης Μιχαλόπουλος, παρουσία του αντιπροέδρου Παναγιώτη Γκιώνη, χαιρέτησαν την απόφαση του Διοικητή της ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με την οποία επέστρεψαν 16 εργαζόμενοι και 3 γιατροί, δίνοντας τους την δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν τα Χειρουργεία και ξεκαθάρισαν πως είναι αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους τους στο Σωματείο Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου υποστηρίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση καθώς στην Ηλεία θα πρέπει να λειτουργήσουν και τα δυο Νοσοκομεία χωρίς προβλήματα και ελλείψεις.

“Είναι πολύ θετικό που ο Υπεαρχης με την επίσκεψη του στην Αμαλιάδα, επισφράγισε αυτό που είχε δεσμευθεί και έγινε πράξη η επιστροφή των εργαζομένων του νοσοκομείου μας στις οργανικές τους θέσεις προκειμένου να συνδράμουν και αυτοί στην επαναλειτουργία και επανεκκίνηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας” ανέφερε η κ. Κοτσαύτη προσθέτοντας πως απομένει να γίνουν αρκετές ακόμα παρεμβάσεις σε συνεργασία με ΥΠΕ και Υπ. Υγείας για να φτάσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στην πλήρη επαναλειτουργία. “Υπάρχει πλάνο, υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο ώστε να μη κλείσει καμία δομή και δεσμεύτηκε ότι οι δομές θα είναι ανοιχτές για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Ηλείους”.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα αναφορικά με την επιστροφή του προσωπικού και τη λέξη “αφαίμαξη” που όπως λέει χρησιμοποιήθηκε, δήλωσε πως “εμείς ζητήσαμε το προσωπικό μας και κανέναν άλλο υπάλληλο” και πως “Θέλουμε να λειτουργήσουμε με το λιγοστό προσωπικό που επέστρεψε και να δούμε τις ανάγκες μας στην πορεία. Επιθυμία όλων είναι να ξαναδούμε το νοσοκομείο μας να λειτουργεί όπως τόσα χρόνια που πρόσφερε στον πολίτη”. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους τα δυο Σωματεία Πύργου και Αμαλιάδας και πως βρίσκονται σε κοινή συμπόρευση. “Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει από κοινού να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσουμε. Μέσα στην εβδομάδα θα το κουβεντιάσουμε”.

Επιπλέον, μίλησε και για τους τρεις γιατρούς που επέστρεψαν στις θέσεις τους, τονίζοντας ότι θα καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες και κυρίως ο Ακτινολόγος ώστε να λειτουργήσει ο προηγμένης τεχνολογίας αξονικός που έχει δωρισθεί στο Νοσοκομείο και εδώ και δυο χρόνια πραγματοποιούνταν μόλις 4-5 αξονικές το μήνα. “Μέσα στο επόμενο διάστημα, ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις που μας έχουν δοθεί θα γίνουν πράξη” κατέληξε.


“Σαφώς η ΝΜ Πύργου πρέπει να λειτουργήσει ως πυλώνας υγείας στο Νομό”

Ο ταμίας του συλλόγου Βασίλης Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι είναι χαρούμενοι από τις εξελίξεις, δεν πανηγυρίζουν όμως καθώς στόχος τους είναι να επαναλειτουργήσει πλήρως.

“Είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια είναι η πρώτη φορά που έρχεται εντολή μετακίνησης προσωπικού από αλλού προς το νοσοκομείου μας. Είχαμε συνηθίσει εκατοντάδες μετακινήσεις προς άλλα νοσοκομεία και κυρίως προς το νοσοκομείο του Πύργου. Δηλώνουμε από την αρχή ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε με κανέναν κάτι και ειδικά με τους συναδέλφους του Πύργου.

Σαφώς και το νοσοκομείο Πύργου χρειάζεται ενίσχυση και χρειάζεται να λειτουργήσει σα πυλώνας των δημοσίων δομών υγείας στο νομό μας. Εμείς δε παίζουμε ούτε πολιτικά ούτε πολιτικαντικα παιχνίδια για να είμαστε ξεκάθαροι. Δε θα παίξουμε παιχνίδια τέτοια στις πλάτες των εργαζομένων αλλά κυρίως στις πλάτες της κοινωνίας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν κάτι, ότι έτσι όπως είναι τα νοσοκομεία στο νομό μας, είναι υποχρεωμένο το κράτος να λειτουργήσει και τον Πύργο και την Αμαλιάδα, διάφορες μορφές μπορούν να συζητηθούν όμως οι κλίνες πρέπει να είναι ανοιχτές στον κόσμο. Δεν μπορεί ένας νομός που έχει 200χιλ. Κατοίκους να εξυπηρετείτε από 175 κρεβάτια που έχει το νοσοκομείο Πύργου και αυτοί που ισχυρίζονται να έχουμε ένα νοσοκομείο στο Νομό να κλείσουν τα υπόλοιπα, είναι τουλάχιστον αστείοι. Εν πάση περιπτώσει κάτι άλλο έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Τα νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν και τα δυο, επιβάλλεται και ο Πύργος και η Αμαλιάδα”.

Παράλληλα ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς ότι το Νοσοκομείο του Πύργου μετά τις επιστροφές προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει. “Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλάμε. Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που ισχυρίζονται διότι είναι μετακινημένα 70 άτομα από την Αμαλιάδα στον Πύργο και αυτοί που ήρθαν νοσηλευτές είναι 12 άτομα. Είναι αστείο να λένε ότι αυτά τα 12 άτομα είναι η αίτια που δε μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Και όσον αφορά τους γιατρούς θα συνεχίζουν να κάνουν εφημερίες στον Πύργο. Θα είναι εδώ πρωινά και ιατρεία. Και αυτοί που φωνάζουν να μας πουν πως το θέλουν το νοσοκομείο της Αμαλιάδας;”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος