FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Βράβευσαν τους “ήρωες της καθημερινότητας”

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Ογδόντα οχτώ εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, τους “ήρωες της καθημερινότητας” αλλά και εφτά εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν, βράβευσε ο Σύλλογος Εργαζομένων των τριών Δήμων, στην επιτυχημένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο εστιατόριο “Κίρκη” στον Άγιο Γεώργιο.

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με καλό φαγητό, κέφι, τραγούδια και χορό που προετοίμασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και από τους τρεις Δήμους με τις οικογένειες και τους φίλους τους αλλά και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους μέρους του ΔΣ, μια αλληλέγγυα και αγωνιστική χρονιά, με ενότητα και μαζική συμμετοχή υπερ των εργαζομένων, υπερ του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, υπερ του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών. “Η αυτοδιοίκηση είναι θεσμός καθημερινής μάχης και φορέας εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Δεν θα ήθελα σήμερα να σας μιλήσω για τι κάναμε το προηγούμενο χρόνο ή τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα ή τι θα κάνουμε. Όλα αυτά θα τα πούμε στην πρώτη γενική συνέλευση ή στην πρώτη συνάντηση που θα κάνουμε άμεσα. Σήμερα η γιορτή είναι δική σας, είναι για εσάς και τις οικογένειες σας, για να ξεφύγετε λίγο από τα καθημερινά προβλήματα, να διασκεδάσετε και να βρεθούμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι” είπε και πρόσθεσε οτι είναι και μια ξεχωριστή βραδιά για το ότι συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά αυτό που ξεκινήσαν πέρσι που είναι η βράβευση των συνταξιούχων τώρα πια του προηγουμένου έτους 2022.

“Στη συνέχεια και για πρώτη φορά θα τιμήσουμε μια υπηρεσία που κανείς μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε, και δεν πρόβαλε το τεράστιο έργο που επιτελεί. Είναι η υπηρεσία καθαριότητας. Είναι οι συνάδελφοι μας που απασχολούνται καθημερινά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στα ειδικά συνέργεια. Είναι αυτοί που δεν σταματούν ποτέ 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε γιορτή σε κάθε αργία. Για εμάς είναι οι ήρωες της καθημερινότητας που εκτεθειμένοι στις πιο αντίξοες υγειονομικές συνθήκες φροντίζουν κάθε μέρα όλους εμάς. Είναι αυτοί που με ζήλο και αυταπάρνηση, βάλανε πλάτη όπως σιγουρά όλοι θα θυμάστε τα δύσκολα χρονιά από το 2009 έως και το 2017 όταν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών σάπιζαν στους δρόμους της πόλης και στα χωριά. Είναι αυτοί που με τον καθημερινό τους αγώνα και πάρα την μείωση προσωπικού στο 50% αγωνίζονται και προστατεύουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να μην δοθεί σε ιδιώτες. Και μην ξεχνάμε και αυτούς που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος αυτούς που τραυματίστηκαν σοβαρά, και λιγότερο σοβαρά. Μια εξαιρετική δύσκολη, ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία. Το λιγότερο λοιπόν που οφείλουμε απέναντι σε αυτούς τους εργαζομένους είναι σεβασμός και αλληλεγγύη. Ας τους υποδεχτούμε με σεβασμό και αγάπη”.

Ακολούθησαν σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, αρχικά οι βραβεύσεις των συνταξιούχων του 2022 στο Δήμο Πύργου (στους άλλους δυο δήμους δεν υπήρξε την προηγούμενη χρονιά συνταξιοδότηση εργαζομένου) και στη συνέχεια 88 συνολικά εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως.

Με την ολοκλήρωση των βραβεύσεων, ο κ. Γαρύφαλλος ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να σηκωθούν και να τηρήσουν όλοι μαζί ενός λεπτού σιγή για όλα τα θύματα της καθαριότητας…

Το φλουρί, έτυχε στον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστα Πετρόπουλο και αντιστοιχούσε σε 4ημερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ και στη Θεσσαλονίκη, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου «Promotiontravel».

Στην εκδήλωση και το γλέντι που ακολούθησε συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι ΗΛείοι Βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου, Α. Νικολακόπουλος, Δ. Καλαματιανός και Μ. Κατρίνης, οι Δήμαρχοι Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος, Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γ. Αργυρόπουλος, Γ. Πλεμμένος, Γ. Σπηλιοτόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα ΑλικάκηΤζανέτου και ο προεδρος του ΔΣ Πύργου Ν. Κυριαζής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πύργου Στ. Καννής με τους Δημοτικούς Συμβούλους Ν. Θεοδώρου και Β. Παναγόπουλο, οι αντιδήμαρχοι Ολυμπίας Ρόη Αντωνοπούλου, Νίκος Μαρούντας και της Ζαχάρως Δ. Σκαλ΄σά και Φ. Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ν. Καλάκος, Λ. Βαρουξής, Γ. Παναγιωτόπουλος, ο  υπ. Δήμαρχος Πύργου Δ. Μπέλτσος κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος