FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου- Ολυμπίας-Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:

Βρισκόμαστε πάλι στον δρόμο του αγώνα, με την απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Είμαστε σίγουροι ότι είστε στο πλευρό μας γιατί είναι κοινή η αγωνία μας για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών σας, των παιδιών ΜΑΣ. Γνωρίζουμε τον δικό σας αγώνα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ξέρουμε το εξοντωτικό ολοήμερο τρέξιμο των παιδιών σας και τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθειά τους για μόρφωση.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποδέκτες μιας απίστευτης τρομοκρατίας, όταν αντιπαλεύουμε τις πολιτικές τους. Όταν καταδεικνύουμε ότι στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η αξιολόγηση των σχολείων εκεί στοχεύει. Υπερηφανεύεται η κυβέρνηση ότι το πρώτο στάδιο, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, προχωρά με επιτυχία. Θυμόμαστε όλοι τις απανωτές δίκες στις οποίες έσυρε η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς για να προχωρήσει αυτή η αξιολόγηση, όμως κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν είχε για τα σχολεία.

 Η χαμηλή χρηματοδότηση για την παιδεία συνεχίζεται,

 Είναι χιλιάδες οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού που καλύπτονται με αναπληρωτές σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς

 Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ στήριξη στο έργο των εκπαιδευτικών, παρά η θέση μας επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση, πάλι με απειλές και τρομοκρατία, θέλει να ολοκληρώσει την καταστροφική αντιεκπαιδευτική πολιτική της, με την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Μια προσβλητική διαδικασία, που αποσκοπεί στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, στη διαρκή ομηρία τους, στην απαξίωση του παιδαγωγικού τους ρόλου.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ισχυρίζεται, ότι οι εκπαιδευτικοί δε θέλουμε να αξιολογηθούμε! Απαντάμε ξεκάθαρα: Λένε ψέματα!!! Είμαστε ΥΠΕΡ μιας αξιολόγησης που δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι με αγώνες μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, 41 χρόνια πριν.

Τασσόμαστε ΥΠΕΡ μιας αξιολόγησης που…

  • προάγει το δημόσιο σχολείο
  • εστιάζει στις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας
  • οδηγεί στη βελτίωση της σχολικής ζωής και της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Αξιολογούμαστε καθημερινά.

Εκεί που καταθέτουμε την ψυχή μας, μέσα στην σχολική τάξη.

Εκεί που στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας.

Εκεί που συνεργαζόμαστε μαζί σας και από κοινού προσπαθούμε για το καλύτερο.

Επιδίωξη της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ είναι η διαμόρφωση σχολείων πολλών ταχυτήτων, με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους, «αυτόνομα» να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Θέλουν τον δάσκαλο φοβισμένο, πειθήνιο στα σχέδιά τους. Και το κυριότερο, επιδιώκουν να χτυπήσουν τα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών τους δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες, γι’ αυτό επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της συκοφαντίας.

Δε μας φοβίζουν όμως.

Μένουμε όρθιοι.

Αυτό το οφείλουμε στους μαθητές μας.

Αγαπητοί γονείς,

Και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε πάλι μαζί. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, που θα τα βοηθά να πάρουν όλα τα εφόδια και τις γνώσεις, για να μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας.

Σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ… ΜΑΖΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος