FOLLOW US: facebook twitter

Σύλληψη εκπαιδευτικού: Ο μαθητής περιφερόταν ημίγυμνος στο σχολείο, αλλά συνέλαβαν την καθηγήτρια!

Ημερομηνία: 23-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σχετικά με την σύλληψη εκπαιδευτικού στο 65o Γυμνάσιο


Πριν λίγες μόλις μέρες, μια 45χρονη καθηγήτρια Γυμνασίου στα Πατήσιασυνελήφθη με την κατηγορία ότι χτύπησε μαθητή

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του μαθητή κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ, ότι η καθηγήτρια χτύπησε τον γιό της, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε μαζί του στο σχολείο, την περασμένη Δευτέρα 16 Μαΐου.  

Η 45χρονη αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς και στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης

Μάλιστα η αστυνομία εντός του σχολικού χώρου πέρασε χειροπέδες στην εκπαιδευτικό λες και είχε να κάνει με μια εγκληματία και όλα αυτά με μια απλή καταγγελία ενός γονέα.


Η αλήθεια για το περιστατικό

Ωστόσο, μαθήτρια του εν λόγω Γυμνασίου, έδωσε μια διαφορετική διάσταση του συμβάντος, λέγοντας αρχικά ότι η συλληφθείσα καθηγήτρια είναι μια γλυκύτατη γυναίκα, ότι ο καταγγέλων μαθητής κυκλοφορούσε με το μποξεράκι και ότι η δασκάλα τους τον τράβηξε από την τσάντα του για να τον πιάσει και να τον πάει στο γραφείο των καθηγητών.

Το γεγονός φωτίζει καλύτερα η σημερινή Ανακοίνωση  συνδικαλιστικού σχήματος της περιοχής στην οποία αναφέρεται ότι «το περιστατικό που συνέβη στο 65 Γυμνάσιο Αθηνών, στις  15/5 ήταν ένα επεισόδιο ακραίας συμπεριφοράς μαθητή στον χώρο του 65ου Γυμνασίου Αθήνας. Ο μαθητής ημίγυμνος περιφερόταν στο σχολείο, φωνάζοντας και κάνοντας σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες στους παρευρισκόμενους. Η καθηγήτρια προσπάθησε να τον σταματήσει , αρχικά με τον λόγο της και με επίπληξη και στην συνέχεια προσπαθώντας να τον συγκρατήσει κρατώντας τον από την τσάντα. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε χειροδικία όπως με τόση επιπολαιότητα και χυδαιότητα διακινείται ως πληροφορία».


Η ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Α ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ


Σχετικά με την σύλληψη συναδέλφου εκπαιδευτικού στο 65 Γυμνάσιο.

Το περιστατικό που συνέβη στο 65 Γυμνάσιο Αθηνών, στις  15/5 ήταν ένα επεισόδιο ακραίας συμπεριφοράς μαθητή στον χώρο του 65ου Γυμνασίου Αθήνας. Ο μαθητής ημίγυμνος περιφερόταν στο σχολείο, φωνάζοντας και κάνοντας σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες στους παρευρισκόμενους. Η καθηγήτρια προσπάθησε να τον σταματήσει , αρχικά με τον λόγο της και με επίπληξη και στην συνέχεια προσπαθώντας να τον συγκρατήσει κρατώντας τον από την τσάντα. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε χειροδικία όπως με τόση επιπολαιότητα και χυδαιότητα διακινείται ως πληροφορία.

 Όλοι και όλες γνωρίζουμε το κλίμα που δημιουργείται σε ένα σχολείο μεταξύ των μαθητών όταν εκδηλώνονται ακραία περιστατικά [ γέλια, φωνές παρότρυνσης στον δράστη να συνεχίσει κ. α ] Μέσα στο κλίμα χάους που ακολούθησε ο μαθητής έπεσε και υποστήριξε ότι η καθηγήτρια τον έσπρωξε και χειροδίκησε εναντίον του. Στην συνέχεια ο γονέας του παιδιού κάλεσε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε την εκπαιδευτικό φορώντας της χειροπέδες!  


Στην συνεδρίαση του Συλλόγου  Διδασκόντων με θέμα το περιστατικό:

  • Το 15μελες συμβούλιο του σχολείου δήλωσε την υποστήριξή του στην συνάδελφο.
  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και οι γονείς στηρίζουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την συνάδελφο.
  • Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την εκπαιδευτικό και το έργο της.
  • Δηλώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην συνάδελφο. Είμαστε δίπλα της αλληλέγγυοι στην επίθεση που δέχεται.
  • Καταδικάζουμε την ανελέητη κι απαράδεκτη επίθεση ανθρωποφαγίας των ΜΜΕ εναντίον της που συστηματικά στρεβλώνουν τα γεγονότα και με επικίνδυνο τρόπο δυναμιτίζουν το κλίμα.
  • Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α ΑΘΗΝΑΣ να στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους την συνάδελφο [ οικονομική βοήθεια για την νομική της στήριξη].
  • Καταδικάζουμε την απαράδεκτη εικόνα, αστυνομικοί, να βάζουν χειροπέδες σε εκπαιδευτικούς στο σχολείο, σαν να είναι οι χειρότεροι εγκληματίες!  Οι εκπαιδευτικοί είναι εργαζόμενοι που μέσα σε αντίξοες συνθήκες μάχονται καθημερινά!
  • Δεν είναι δυνατό ζητήματα – προβλήματα της σχολικής ζωής και συμπεριφοράς μαθητών να επιλύονται με συλλήψεις.
  • Απαιτούμε για άλλη μία φορά να στελεχωθούν οι υποστηρικτικές δομές [ ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ] ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς.


alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος