FOLLOW US: facebook twitter

Τα συγχαρητήρια Παυλόπουλου και Μπαχ στον δήμαρχο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kotzas-pavlopoulos

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απόηχος από το σύνολο  των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στα πλαίσια της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΧΙ Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στις  εκδηλώσεις και στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε  παρευρέθησαν  πλήθος προσωπικοτήτων της πολιτικής, της διπλωματίας, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, αντιπροσωπίες αδελφοποιημένων πόλεων οι οποίοι όλοι επέδωσαν τα εύσημα στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας τόσο για το πλούσιο πρόγραμμα όσο και για την άρτια διοργάνωση.

Όμως τα συγχαρητήρια από δύο πρόσωπα που δέχτηκε  ο Δήμαρχος Αρχαίας  Ολυμπίας κ Θύμιος Κοτζιάς είχαν ιδιαίτερη  βαρύτητα.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αφής,  ο δήμαρχος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τον συνεχάρη για την όλη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ιδιαιτέρως της τελετής ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι η Αρχαία Ολυμπία πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τον πραγματικό ρόλο που της αξίζει και της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

mpax-kotzas

‘Όμως και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπάχ απέδωσε τα εύσημα για την διοργάνωση των εκδηλώσεων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα ο κ Μπαχ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό συνομιλώντας με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας  για την  εκδήλωση “Διακήρυξης της σύγχρονης Ολυμπιακής Εκεχειρίας”  που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον ναό της Ήρας, καθώς επίσης και για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να συμμετάσχουν στην τελετή αφής εκατοντάδες μαθητές της περιοχής οι οποίοι σχημάτισαν τους Ολυμπιακούς κύκλους και κράτησαν τις σημαίες των 206 χωρών μελών της Ολυμπιακής οικογένειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος