FOLLOW US: facebook twitter

Συγκλονιστικός ο Χ. Τζωρτζάκης στον ΣΚΑΪ: «Όταν το 2020mag.gr έβγαλε το θέμα, εγκαλούσανε τη δημοσιογράφο που το αποκάλυψε» (video)

Ημερομηνία: 21-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε πρωινή εκπομπή γνωστού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, γνωστού δημοσιογράφου – αρθρογράφου, γνωστής δικαστικής ρεπόρτερ και νεαρής δημοσιογράφου που πριν λίγες μέρες “αθώωσε” σε ζωντανή μετάδοση τον Δημήτρη Λιγνάδη (σχετικό βίντεο μέσα στο άρθρο), ήταν καλεσμένος σήμερα ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, σε μια εμφάνιση που θα μνημονεύεται για καιρό.

Καλεσμένος λοιπόν της εκπομπής του ΣΚΑΙ, “Σαββατοκύριακο παρέα”, με τον Δημήτρη Καμπουράκη, την Ιωάννα Μάνδρου και τη Λένα Φλυτζάνη, ήταν σήμερα (20/02) το πρωί, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης και τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως ίσως να περίμεναν οι παρουσιαστές της εκπομπής.

Με άμεσο και ουσιαστικό λόγο ο Χ. Τζωρτζάκης, κατακεραύνωσε σύσσωμη την πολιτική ηγεσία, ενώ έθεσε προ των ευθυνών της και τη συστημική δημοσιογραφία, κάνοντας δύο φορές αναφορά στο ρόλο που έπαιξε το «νεοσύστατο 2020mag.gr» στην ανάδειξη της υπόθεση Λιγνάδη.

Αίσθηση -ειδικά για τους παρουσιαστές της εκπομπής που έσπευσαν άμεσα να αλλάξουν τη ροή της συζήτησης- έκανε η αναφορά του Χ. Τζωρτζάκη στον στενό συνεργάτη και φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση ασέλγιας ανηλίκων.

Στην ερώτηση αν όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια δικαίωση, ο Χ. Τζωρτζάκης απαντάει: «Δικαίωση θα είναι όταν πραγματικά αποδοθεί δικαιοσύνη και το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο, δηλαδή αποκαλυφθεί όλο αυτό το κύκλωμα που απ’ ότι φαίνεται δεν φημολογείται μόνο, ένα κύκλωμα παιδεραστίας. Δεν μιλάμε δηλαδή απλά για έναν άνθρωπο που κατηγορείται για παιδεραστία. Μιλάμε για ένα κύκλωμα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «Δεν φτάνει ένας άνθρωπος από μόνος του στο σημείο να γίνει διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, προσέξτε. Έγινε Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που σημαίνει ότι κάποιοι τον τοποθέτησαν σε αυτή την θέση».

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας και η υπουργός Πολιτισμού σφυρίζει αδιάφοραΠροσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα. Ζούμε σε μια κοινωνία που η εξουσία νιώθει τόσο δυνατή (σ.σ. ο Δ. Καμπουράκης προσπαθεί να διακόψει), αφήστε με μόνο να τελειώσω την φράση μου παρακαλώ. Είναι τόσο δυνατοί αυτή τη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούν ότι “ακόμα και αν φτάσουμε στο σημείο να βιάζουμε ανήλικα παιδιά, δεν θα μας αγγίξει κανένας”. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία αυτή τη στιγμή να κουνάει το δάχτυλο στους ανθρώπους του θεάτρου και να λέει “μα εσείς που ξέρατε γιατί δεν μιλάγατε;”», τόνισε ο Χ. Τζωρτζάκης.

«Η αλήθεια βγήκε από τα sosial media και από νεοσύστατα site, το 2020mag.gr»

Στο σημείο εκείνο, ο Χάρης Τζωρτζάκης κάνει την πρώτη αναφορά στη συνέντευξη του Νίκου Σ. στην Ναταλί Χατζηαντωνίου και το 2020mag.gr:

«Το δημοσίευμα υπάρχει από τις 6 Φλεβάρη», λέει, «υπάρχει ένα δημοσίευμα του Νίκου Σ. από τις 6 Φλεβάρη. Πόσες μέρες έχουνε περάσει; Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες. Αυτές τις δύο εβδομάδες επικοινώνησε η υπουργός Πολιτισμού με τη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη (σ.σ. Ναταλί Χατζηαντωνίου); Επικοινώνησε με το παιδί; Γιατί δεν μιλάμε για φήμες. Στις 6 Φλεβάρη υπάρχει καταγγελία επώνυμη».

Τη στιγμή εκείνη επεμβαίνει η Ιωάννα Μάνδρου, η οποία και επιχειρεί μία -άκομψη- διαχείριση κρίσεως εξ ονόματος της Λίνας Μενδώνη και της κυβερνητικής αντίδρασης για το θέμα: «Κύριε Τζωρτζάκη να σας πω εγώ κάτι; Η υπουργός Πολιτισμού -από αυτή την καταγγελία στις 6 Φλεβάρη, η εισαγγελία, που είναι η δουλειά της, γιατί δεν είναι της υπουργού Πολιτισμού να κάνει έρευνες- εξεκίνησε και βλέπετε, σήμερα που έχουμε ο μήνας 20, έχουνε φτάσει να εξετάσουνε μάρτυρες, να ενθαρρύνουνε θύματα, να πάνε να γίνουν άλλες μηνύσεις, να γίνουν άλλες καταγγελίες και να έχει προχωρήσει η έρευνα».

«Συγνώμη, δεν ζητάμε από την υπουργό να επιτελέσει το ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσα να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός, επειδή δεν γνώριζε. Και όταν βάζουμε ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις, οφείλουμε, αν μη τι άλλο, να ψάχνουμε τα πάντα. Και ακόμα και μία φήμη να υπάρχει, θα πρέπει να την αναζητήσουμε», ήταν η εξαιρετική απάντηση του Χ. Τζωρτζάκη.

Η Ιωάννα Μάνδρου, εμφανώς θιγμένη για τον Τύπο (τον οποίο προφανώς και νομίζει ότι εκπροσωπεί εν τω συνόλω), λέει απευθυνόμενη στον Χάρη Τζωρτζάκη: «Θα σας πω κάτι. Ο Τύπος δεν τους ελέγχει; πως βγαίνουν όλα αυτά; Δεν δουλεύουν δημοσιογράφοι για να βγουν αυτές οι ειδήσεις;», για να πάρει μια πληρωμένη απάντηση: «Βγήκανε από κάποια site στο ιντερνετ και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αυτή είναι η αλήθεια κυρία Μάνδρου».

«Αλήθεια το λέτε;» ανταπαντάει, σχεδόν με ειρωνεία, η Ιωάννα Μάνδρου και εμφανώς αγανακτισμένος, ο Χάρης Τζωρτζάκης κάνει και πάλι αναφορά στο 2020mag.gr:

«Φυσικά και το λέω αλήθεια και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να κρίνουμε τώρα. Βγήκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από συνεντεύξεις που δόθηκαν σε δημοσιογράφους που δουλεύανε σε νεοσύστατα site, στο 2020mag.gr. Και τους εγκαλούσανε αυτούς τους δημοσιογράφους κυρία Μάνδρου, τους εγκαλούσανε, γιατί διαβάζουμε τι γίνεται».

Ούτε όμως ακόμα και αυτή η αποστομωτική απάντηση του Χ. Τζωρτζάκη δεν έμεινε αναπάντητη από την γνωστή δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, που συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σας πω, γιατί εγώ δουλεύω στη δημοσιογραφία 35 χρόνια και κάνω αυτό το ευαίσθητο ρεπορτάζ της δικαιοσύνης. Δουλεύουμε σαν τα γαϊδούρια για να βγούνε οι ειδήσεις (εδώ να εξάρουμε την αυτοσυγκράτηση του Χ. Τζωρτζάκη) δεν μπορείτε να λέτε ότι ο Τύπος δεν προσπαθεί και δεν αποκαλύπτει και δεν τρέχει στα κοινωνικά θέματα»

«Ξεχνάμε την περίπτωση του κυρίου Νίκου Γεωργιάδη;»

Στη συνέχεια ο Χάρης Τζωρτζάκης εξέφρασε την αγανάκτησή για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού λέγοντας, «βγήκε ο πρωθυπουργός χθες στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε χθες ότι έχει μεγάλη ευαισθησία για το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Αλήθεια; Μα είναι δυνατόν να μην δεν έχει; Μα τι δήλωση είναι αυτή;»

«Τι δηλαδή έπρεπε να πει;», ρώτησε, σχεδόν θιγμένος και αυτός, ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Αυτό όμως που ακολούθησε ως απάντηση από τον Χάρη Τζωρτζάκη, σήμανε σίγουρα συναγερμό στο control room της εκπομπής και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των παρουσιαστών.

«Ξεχνάμε, επειδή έχουμε και πάρα πολλά παραδείγματα», είπε ο Χάρης Τζωρτζάκης, «ξεχνάμε την περίπτωση του κυρίου Νίκου Γεωργιάδη;»

«Μα δυο λεπτά, δυο λεπτά», πετάχτηκε έντρομος ο Δ. Καμπουράκης.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης όμως συνέχισε: «που καταδικάστηκε στην Μολδαβία»

«Χάρη μου, Χάρη μου, δυο λεπτά δυο λεπτά», διέκοψε πάλι ο Δ. Καμπουράκης

«Και στην Ελλάδα παραγράφηκε», συνέχισε απτόητος ο Χ. Τζωρτζάκης.

«Χάρη, Χάρη να προσανατολίσουμε λίγο την κουβέντα»
(που προφανώς και είχε αποπροσανατολίσει ο καλεσμένος της εκπομπής, μιλώντας για την περίπτωση του στενού φίλου και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και την γνωστή υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικους που τελικά παραγράφηκε. Κατά τη διαρκεια της δίκης και με εντολή προφανώς της ηγεσίας, πολλοί βουλευτές όπως ο Κ. Κυρανάκης και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχαν παρευρεθεί ώς μάρτυρες υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη)

Φυσικά, η Ιωάννα Μάνδρου δεν έχασε και πάλι την ευκαιρία: «Γιατί να αμφισβητήσουμε ότι οι πολιτικοί, πολλοί από αυτούς, μπορεί να έχουν και ευαισθησίες για τα παιδιά και πολλά κοινωνικά θέματα; Δηλαδή εμείς είμαστε μόνον οι ευαίσθητοι και οι άλλοι είναι τα γαϊδούρια;», είπε απευθυνόμενη στον Χ. Τζωρτζάκη.

«Μα αυτό έλειπε κυρία Μάνδρου, να μην έχουν ευαισθησίες για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Αυτό έλειπε», ήταν η απάντηση του ηθοποιού.

Σε εκείνο το σημείο, επενέβη και η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, Λένα Φλυτζάνη (η οποία πριν λίγες μόνο μέρες, στην ίδια εκπομπή είχε δηλώσει «Αυτόν τον καταγγελόμενο που αναφέρουν, δεν υπάρχει καμία καταγγελία και δεν υπάρχει τίποτα γι’ αυτόν και αδίκως τον κατηγορούνόσοι τον κατηγορούν, αυτόν που κρέμασαν και τις αφίσες»)

«Κύριε Τζωρτζάκη, είπαμε ότι δεν πρέπει να πάρει πολιτικό χρώμα και αυτή την ώρα όλη η συζήτηση είναι για το πολιτικό και έχουμε αφήσει έξω την πρώτη δήλωσή σας ότι υπάρχουν κυκλώματα παιδεραστίας», συνέχισε η παρουσιάστρια απευθυνόμενη προς τον καλεσμένο της εκπομπής, επιχειρώντας να μεταφέρει άρον-αρον την κουβέντα σε πιο “ασφαλή” μονοπάτια.

«Δεν είναι δηλωσή μου, είναι από ρεπορτάζ που έγινε στο Mega. Εγώ πολίτης είμαι, βλέπω και μεταφέρω αυτά που βλέπω».

«Ναι, λέω ότι δεν θέλουμε να πάει πολιτικά και να πάρει κομματικό χρώμα», επέμεινε, τουλάχιστον με ειλικρίνια, με τη σειρά της η Λ. Φλυτζάνη.

«Σας είπα εξαρχής ότι δεν έχω κάποιο κομματικό χρώμα και γι αυτό μπορώ να μιλήσω ελεύθερα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που πάμε να βάλουμε μια πολιτική διάσταση ως πολίτες, θα πρέπει να εγκαλούμαστε για ποιο λόγο το κάνουμε», απάντησε ο Χ. Τζωρτζάκης, συνεχίζοντας, «Εσείς είστε ικανοποιημένοι από την όλη διαχείριση; Δεν θεωρείτε δηλαδή ότι οι δηλώσεις είναι υποκριτικές; Γιατί έγιναν χθες, που πήγανε στον εισαγγελέα, ενώ εδώ και δύο βδομάδες γνωρίζει η κοινωνία. Δεν γίνεται η κοινωνία να γνωρίζει πράγματα και η πολιτική ηγεσία να τα αγνοεί. Γιατί δύο εβδομάδες τώρα στα κανάλια λέτε “ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης”. Τον γνωρίζετε».

«Άκουσε κύριε Τζωρτζάκη, άκουσε δύο λεπτα. Περίμενε. Περίμενε… εμείς έχουμε ποινικές ευθύνες αν πούμε για έναν άνθρωπο με το όνομά του, την στιγμή που η δικαιοσύνη δεν τον έχει κατηγορήσει για κάτι τις το συγκεκριμένο», είπε παρεμβαίνοντας -πάλι με εξαιρετικά προσβλητικό τρόπο- η Ιωάννα Μάνδρου.

«Κυρία Μάνδρου, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Δεν γίνονται τα πράγματα χωρίς κόστος. Άνθρωποι αυτή της στιγμή βάλανε το κεφάλι τους στον ντορβά για να βγούνε αυτές οι ειδήσεις που βγήκανε. Θέλει αρετή και τόλμη», ήταν η απάντηση του Χ. Τζωρτζάκη.

Η αμηχανία για την αναφορά για τον βιασμό στο Παπάφειο Ίδρυμα και τον Άνθιμο

Σχετικά με το αν η παραίτηση Μενδώνη θα τον ικανοποιούσε, ο Χάρης Τζωρτζάκης απαντάει: «Το πρόβλημα είναι η δικαιοσύνη. Το ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο, σε αυτή την ύβρη του να πάνε σε αυτή την θέση και παρόλα αυτά να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, σημαίνει ότι πιστεύουν ότι δεν θα τιμωρηθούνε επειδή έχουν ισχυρούς φίλους κύριε Καμπουράκη. Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Στην Ελλάδα όποιος έχει ισχυρούς φίλους δεν τον αγγίζει κανένας».

Συνεχίζοντας ο Χάρης Τζωρτζάκης προχώρησε και στην αναφορά ενός θέματος που θα πρέπει να ακουστεί ξανά και αφορά την εκκλησία. «Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα. Μπορούμε να πάμε στην περίπτωση του 2012, στο Παπάφειο Ίδρυμα (Θεσσαλονίκη) όπου είχε καταγγελθεί βιασμός από 7χρονο παιδάκι… και η διοίκηση το κουκούλωσε…. Και το παιδί ξαναβιάστηκε μετά άλλες δύο φορές. Δύο φορές, το ζουζούνι το 7χρονο. Και ο αντι-εισαγγελέας παρέπεμψε σε δίκη τους ανθρώπους του Δ.Σ. και δεν καταδικάστηκε κανένας. Ξέρετε γιατί; Γιατί πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν ο (Μητροπολίτης) Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουνε και κακώς πήρε τόσο μεγάλη έκταση και τόση δημοσιότητα το ζήτημα. Ζούμε σε αυτή την κοινωνία. Που βιάζουν 7χρονα και βγαίνει η ηγεσία της Εκκλησίας και λέει “μα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα”».

«Εσείς τώρα λέτε ότι φταίει η κοινωνία, η δικαιοσύνη ή η πολιτική εξουσία;», ρώτησε στη συνέχεια ο Δ. Καμπουράκης.

«Όχι η κοινωνία κ. Καμπουράκη», αντέδρασε άμεσα ο Χ. Τζωρτζάκης, «η κοινωνία είναι κάτω από το ζυγό αυτής της εξουσίας εδώ και 30 χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θυμάμαι κάποιον άνθρωπο, να παίρνει υπεύθυνα μία πολιτική ευθύνη και να ζητάει συγνώμη από το λαό. Είδαμε χθες την υπουργό, δεν ζήτησε μία συγνώμη. Τουλάχιστον ας πει “συγνώμη κύριοι που τον έβαλα σ’ αυτή την θέση. Συγνώμη. Δεν ήξερα. Εδώ πέρα προσπαθούν όλοι να σώσουν την πολιτική τους καριέρα…. Διψάμε για δικαιοσύνη και ισονομία σε αυτό τον τόπο”».

«Εγώ αυτό που λες το σέβομαι απόλυτα κ. Τζωρτζάκη και συμφωνώ μαζί σου ότι ο κόσμος πιστεύει ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη», λέει στη συνέχεια η Ιωάννα Μάνδρου, για να την διακόψει αυτή τη φορά ο Χ. Τζωρτζάκης, λέγοντάς της: «Συμφωνείς μαζί μου, αλλά δε σε βλέπω στα κανάλια όταν βγαίνεις να μιλάς και να ελέγχεις την πολιτική ηγεσία και την δικαστική (σ.σ. «βρε την διαστική την ελέχγω, κάτσε δύο λεπτά», ομολόγησε η Ιωάννα Μάνδρου) Γιατί ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει δεν είναι απλώς να μεταφέρει. Έχουμε μάτια και βλέπουμε».

«Εσείς τι πιστεύετε; Ότι υπήρχε γνώση για αυτή την περίπτωση που κουβεντιάζουμε, σε ευρύτερους χώρους και δεν πήγε κανείς να το καταγγείλει; Διότι φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, ξέρετε ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν είναι εύκολο να καταγγελθούν. Θυμόμαστε τι έχουν γίνει στα καθολικά σχολεία. Τι πιστεύετε λοιπόν; Ότι αυτά τα ξέραν κάποιοι και τα καλύπτανε;», ήταν στη συνέχεια η -αγωνιώδης- ερώτηση της Ιωάννας Μάνδρου, για να λάβει άλλη μία πληρωμένη απάντηση από τον Χάρη Τζωρτζάκη.
«Βγήκε ο Πάπας. Ο Πάπας. Και ζήτησε δημόσια συγνώμη. Στην Ελλάδα, πότε έχει γίνει αυτό το πράγμα; Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα, σε όλα αυτά τα ιδρύματα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο; Εδώ φοβάστε εσείς που είστε μεγαλο-δημοσιογράφοι να πείτε ένα όνομα. Και θα μιλήσω εγώ ο κανένας, ο πουθενάς θα αρχίσω να λέω ονόματα;»

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εμφάνιση του Χάρη Τζωρτζάκη στον ΣΚΑΙ. 

* Το βίντεο, προφανώς και έχει μονταριστεί για τις διαδικτυακές και πρακτικές ανάγκες της ιστοσελίδας. Σε αντίθεση όμως με το μοντάζ και την επεξεργασία αρκετών ρεπορτάζ μεγάλων καναλιών, δεν αλλοιώνει τα λεγόμενα των συμμετεχόντων στη συνομιλία.

Πηγή: 2020mag.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος