FOLLOW US: facebook twitter

Συγκλόνισε το κοινό η “Απολογία του Σωκράτη” στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

apologia-swkratiΚατανυκτικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα στην οικία Τατάνη

Ένα μοναδικό κατανυκτικό και βιωματικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα έζησαν όσοι βρέθηκαν στην Οικία Τατάνη και παρακολούθησαν την Απολογία Σωκράτη από με την συνεργασία του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Στον κατάμεστο κήπο της Οικίας Τατάνη ακούστηκε στα Αρχαία Ελληνικά ο λόγος του Σωκράτη. Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές- δικαστές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

Είναι  η  πρώτη  φορά  στην  ιστορία  του θεάτρου,  αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που επιχειρείται και υλοποιείται πρακτικά, να μιλιέται  η αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι, ώστε ν’ακούγεται με έναν φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο  χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι Φίλοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς Βασίλη Καραμπούλα (ΣΩΚΡΑΤΗΣ) και Γιάννης Κολόι ΜΕΛΗΤΟΣ σε μια παράσταση που ο  εμπνευστής και δημιουργός αυτού του εγχειρήματος Δήμος Αβδελιώδης κατάφερε να αγγίξει συναισθήματα.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας προχωρά με επιτυχία το καλοκαιρινό του ταξίδι στον πολιτισμό με μια ακόμη μοναδική παράσταση την Δευτέρα 11 Ιουλίου με τον Κώστα Καζάκο και την Ζωή του Γαλιλαίου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος