FOLLOW US: facebook twitter

Σύγκλιση της Επιτροπής Πολιτισμού της ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Δευτέρα έως Τετάρτη στην Ολυμπιακή Ακαδημία

Η Επιτροπή Πολιτισμού της ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεδριάσει από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη (20-22 Φεβρουαρίου) στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με θέμα «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Νερού».

Η πρόταση είχε γίνει από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού της ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή τον Οκτώβριο του 2022 και έγινε θερμά αποδεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής.

Η Επιτροπή θα φιλοξενηθεί στις υπερσύγχρονες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με τη συμβολή εξαιρετικών επιστημόνων, που επελέγησαν από τη βουλευτή όπως: ο Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αθανάσιος Δήμας, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτωνστο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Αλεξάνδρα Γουλάκη–Βουτυρά ομότιμη καθηγήτρια σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και διευθύντρια του Τελλόγλειου ιδρύματος τεχνών Θεσσαλονίκης.  Στην συνεδρίαση θα συμμετέχουν 34 Βουλευτές από χώρες μέλη του ΣτΕ καθώς και η Γενική Γραμματέας της Κ.Σ του ΣτΕ, Δέσποινας Χατζηβασιλείου και της Προέδρου της Υποεπιτροπής, Νίνας Κασιμάτη, Βουλευτή Β’ Πειραιώς, ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομιλίες από τη πλευρά των Ελλήνων ομιλητών θα γίνουν αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, λόγω της ιδιαιτερότητας και του συμβολισμού του χώρου της Ολυμπίας. 

Οικοδεσπότης της αποστολής είναι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Τασούλας,με την υποστήριξη της Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΣτΕ, κυρίαςΝτόρας Μπακογιάννηκαι την εκτέλεση έχουν οι διευθύνσεις Διεθνών Σχέσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος