FOLLOW US: facebook twitter

Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ένταξης του Ραδιοφωνικού Σταθμού στην Πανελλήνια Ένωση (ΕΔΗΡΤΜΜΕΕ)

Ημερομηνία: 07-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τίμησαν τον δημιουργό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, Σπύρο Μπεράτη

Στην Πανελλήνια Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών εντάχθηκε και επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, στη διάρκεια μιας συγκινητικής εκδήλωσης όπου τιμήθηκε ο ιδρυτής του Σπύρος Μπεράτης παρουσία μελών της οικογένειας του.

Στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε αρχικά η συνεδρίαση της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε.Ε. όπου έκανε αποδεκτό το αίτημα του αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας και προέδρου του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας Ανδρέα Παπαδάκου για ένταξη του σταθμού ως μέλους της Ένωσης, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την εποπτεία του μοναδικού Μουσείου που έχει δημιουργηθεί στο ισόγειου του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός και περιλαμβάνει σπάνιο υλικό.

Ακολούθησε η τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του ιδρυτή του σταθμού Σπύρο Μπεράτη στην Παγκόσμια και Ελληνική Ραδιοφωνία, του ανθρώπου που σε δύσκολους καιρούς πρωτολειτουργησε από το 1952, το δεύτερο στην Ελλάδα, μετά τον κρατικό της Αθήνας, ραδιοφωνικό Σταθμό.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη, επισήμανε ότι ο κ. Μπεράτης λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να παραστεί ωστόσο το «παρόν» έδωσαν η σύζυγος του Τζένη, ο γιός του Θοδωρής και τα εγγόνια του Σπύρος και Ηρώ. Ο κ. Μπεράτης ωστόσο, βρέθηκε «κοντά τους» μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, ευχαριστώντας με βαθιά συγκίνηση για την τιμή που του επιφύλασσαν.

Ακολούθησε η εξιστόρηση της πορείας και του έργου του Σπύρου Μπεράτη ενώ προβλήθηκε και μικρού μήκους ταινία- ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί το 2018 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιάς και Νέους όπου βασικός αφηγητής ήταν ο Σπύρος Μπεράτης.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν από τον πρόεδρο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ανδρέα Παπαδάκου, ο γιός του Θεόδωρος Μπεράτης και ο εγγονός του Σπύρος.

Σημειώνεται ότι στην σημαντική αυτή εκδήλωση για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας βρέθηκαν στην πόλη ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδας κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς και μέλη της Ένωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αν. Νικολακόπουλος, Δ. Καλαματιανός, Μ. Κατρίνης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης, ο πρ. Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Πηνειού Αλ. Καστρινός, ο Επίσκοπος Ωλένης κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος