FOLLOW US: facebook twitter

Σύγχυση με τον αριθμό 9 – «Καμπανάκι» των ειδικών για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έκπληξη και απορία εκφράζουν οι λοιμωξιολογοι σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την παρουσία εως εννέα άτομα στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Νέα προειδοποίηση για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, ενόψει της εορταστικής περιόδου, απευθύνουν οι ειδικοί, κάνοντας λόγο πως η μη τήρηση των μέτρων μπορεί να φέρει πιο κοντά ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος,  εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας τόνισε ο καθηγητής» και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο καθηγητής σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμο το διάστημα των εορτών μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, σημειώνοντας πως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια ενέχουν κίνδυνο ακόμη και με εννέα άτομα, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να μεταδωθεί ο ιός από κάποιον ασυμπτωματικό. «Όσοι περισσότεροι μολυνθούν, τόσα περισσότερα άτομα στη συνέχεια όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους θα μεταφέρουν τον ιό. Για αυτό η Επιτροπή ανέφερε δύο νοικοκυριά, γιατί όσο περισσότερα άτομα υπάρχουν τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος διασποράς».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος