FOLLOW US: facebook twitter

Σύγχρονο όχημα – πλυντήριο κάδων απέκτησε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:

-Σημαντική υποστήριξη στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Ένα σύγχρονο όχημα – πλυντήριο κάδων βαρέως τύπου, το οποίο εντάχθηκε ήδη στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, απέκτησε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» 2.

Η παραλαβή του οχήματος έγινε από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βασίλη Αρβανίτη, αναπληρωτή Δημάρχου & υπεύθυνου οχημάτων και Λύσανδρο Παναγόπουλο, υπεύθυνο του Τομέα Καθαριότητας. Η Δημοτική Αρχή είχε υποβάλει τη σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» ενώ το κόστος του οχήματος ανέρχεται στο ποσό των 150.000.

Το όχημα – πλυντήριο λειτουργεί με αυτόματο και χειροκίνητο τρόπο εξασφαλίζοντας άρτια πλύση των κάδων απορριμμάτων ακόμα και με βαριά αστικά απορρίμματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την υποστήριξη πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς διαθέτει μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενή νερού. Τα απόβλητα από την πλύση θα απορρίπτονται στον βιολογικό καθαρισμό.

Ο κ. Αρβανίτης, κατά την παραλαβή του οχήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για πρώτη φορά ο Δήμος θα διαθέτει όχημα πλύσης κάδων, που τόσο πολύ το χρειάζεται. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι σ’ έναν Δήμο με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αλλά και με 40 ακόμη Κοινότητες οι απαιτήσεις στον τομέα της καθαριότητας είναι μεγάλες. Στόχος μας λοιπόν είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτόν τον τομέα και να κάνουμε ελκυστικότερο τον τόπο μας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα της ζωής μας. Θα χαρακτηρίσω αυτό το όχημα ως εργαλείο πολιτισμού για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Η συμβολή του στην καθαριότητα και στην ευπρέπεια που πρέπει να χαρακτηρίζει το Δήμο μας, θα είναι καθοριστική».

Ο κ. Παναγόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: «Με αυτό το ειδικό όχημα θα καλύψουμε σημαντικές ανάγκες της Υπηρεσίας, για πλύσιμο των κάδων στην έδρα και τις Κοινότητες ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινή μάχη για έναν πεντακάθαρο Δήμο. Το χρόνιο αίτημα των δημοτών για βελτίωση της καθαριότητας, θα ικανοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία και χρήση του οχήματος έγινε ειδική εκπαίδευση στο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας που θα το χειρίζεται και θα γίνονται συχνές εκπαιδεύσεις από την εταιρία προμήθειας του οχήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος