FOLLOW US: facebook twitter

Σύγχρονο κλαδοτεμαχιστή απέκτησε ο Δήμος Πηνειού – Μαρίνος: «Ισχυρό εργαλείο στη μάχη για καθαριότητα»

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Ν. Μαφρέδας: «Νοικοκυρεύτηκε ο Δήμος μας»

– Γ. Κολοκατίνης: «”Σκόνη” τα επιχειρήματα κάποιων»

– Με πρόγραμμα η εναπόθεση κλαδιών και ο θρυμματισμός τους

Ένα μηχάνημα που αλλάζει ριζικά τη διαχείριση των κλαδοδεμάτων στον Δήμο Πηνειού , βρίσκεται ήδη στην τεχνική εργαλειοθήκη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου ενώ σήμερα το πρωί, παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου και αντιδημάρχων, το σύγχρονο εργαλείο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πλατεία του Αγ. Νικολάου στη Γαστούνη θρυμματίζοντας τα κλαδιά από τις μουριές.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο ρυμουλκούμενο κλαδοτεμαχιστή-θρυμματιστή, μηχάνημα που υπηρετεί τον Δημότη και του παρέχει πολλαπλά οφέλη όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Πολλαπλά οφέλη

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με τον θρυμματισμό τα φυτικά κατάλοιπα μετατρέπονται σε πριονίδι, καταργείται η καύση , μειώνεται ο  όγκος των απορριμμάτων ενώ το τεμαχισμένο υλικό είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα (κομπόστ). Επίσης με τη χρήση του μηχανήματος μειώνονται και οι εργατοώρες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο κλαδοτεμαχιστής αξίας περίπου 75.000 ευρώ τον οποίο ο Δήμος προμηθεύτηκε με χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), λύνει πολλά προβλήματα. Λύνει και προβλήματα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και κάποιων που κόπτονταν δήθεν για το περιβάλλον  ενώ απλά είχαν να κάνουν μόνο με την εναπόθεση κλαδιών. Θαρρώ πως είμαστε ο μοναδικός Δήμος στον Κάμπο που διαθέτει αυτό το πολύτιμο μηχάνημα, όπως ήμασταν οι πρώτοι στην Ηλεία με την καινοτόμο πρωτοβουλία που πήραμε για τον οδοφωτισμό. Δίνουμε καθημερινά αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και συνεχίζουμε σε όλους τους τομείς, μαζί με την Κοινωνία,  με μεγάλα έργα».

Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των Δημοτών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας ώστε με πρόγραμμα που θα τηρείται πιστά να γίνεται η εναπόθεση και ο θρυμματισμός των κλαδιών.

Πρόγραμμα για τον κλαδοτεμαχιστή

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τρία χρόνια με τον Ανδρέα Μαρίνο στο Δήμο μπορέσαμε και νοικοκυρέψαμε τον Δήμο μας. Στεγάσαμε στον όρχο όλα τα μηχανήματα, στην υπηρεσία Καθαριότητας απασχολούνται άτομα με διάφορες ειδικότητες, χρησιμοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και ανανεώσαμε τον στόλο με απορριμματοφόρα ενώ σύντομα με πρωτοβουλία του Δημάρχου, θα αποκτήσουμε και μεγάλο σκαπτικό περιστρεφόμενο μηχάνημα όχι βέβαια από την Κίνα. Τώρα αποκτήσαμε τον κλαδοτεμαχιστή που για εμάς είναι σωτήριο εργαλείο. Παρακαλώ τους δημότες μας να επικοινωνούν μαζί μας στα τηλέφωνα  2623035209 και 6947320318  ώστε να υπάρχει πρόγραμμα για την εναπόθεση και στη συνέχεια τον θρυμματισμό των κλαδιών. Δεν πρέπει να βγάζει ο κόσμος τα κλαδιά έξω και να περιμένει να έρθει το μηχάνημα. Δημότες και Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να συνεργάζονται για κοινό όφελος. Όλα να γίνονται με προγραμματισμό».

Παρελθόν τα κλαδοδέματα

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε: «Ο Δήμαρχος εξασφάλισε για τους δημότες αυτό το σύγχρονο μηχάνημα που λύνει το μεγάλο πρόβλημα των κλαδιών. Με το μηχάνημα είναι παρελθόν τα κλαδοδέματα ενώ «θρυμματίζονται» και τα δήθεν  επιχειρήματα κάποιων άλλων. Στο Δήμο μας γίνονται παντού έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, έργα που κάνουν τον Δήμο Πηνειού ισχυρό».

Η υπεύθυνη καθημερινότητας στο Τραγανό κ. Αναστασία Κυπριώτη δήλωσε με τη σειρά της: «Ο Δήμαρχος έκανε και πάλι μια σωστή επιλογή γιατί στο Τραγανό έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα κλαδιά και με τον κλαδοτεμαχιστή που είδαμε σήμερα πως λειτουργεί, το πρόβλημα πλέον λύνεται οριστικά»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος