FOLLOW US: facebook twitter

Σχολικές τσάντες γεμάτες αγάπη από μαθητές του εξωτερικού σε μαθητές της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:

Με πρωτοβουλία της δικηγόρου Μαριάννας Σταθοπούλου


Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι κοινωνικές δυσκολίες ξεπερνιούνται με αλληλέγγυα στάση»


Σχολικές τσάντες, που κρύβουν μέσα τους όλη την ευαισθησία και την αλληλεγγύη παιδιών του εξωτερικού,  παρέδωσε στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο η δικηγόρος Μαριάννα Σταθοπούλου, όπου με τη συμβολή του υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένου, θα διανεμηθούν σε μαθητές της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας αλλά και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η κ. Σταθοπούλου, δραστήριο  μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (12/10) τον κ. Αντωνακόπουλο στο γραφείο του για να παραδώσει τις σχολικές τσάντες αλλά και να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε ευρωπαϊκές χώρες για την περιοχή μας. Οι τσάντες αυτές, συγκεντρώθηκαν από μαθητές της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Πύργου και στάλθηκαν με όλη τους την αγάπη και την αλληλεγγύη.

«Ευχαριστούμε την συμπολίτισσα μας γι’ αυτή την ευγενική πρωτοβουλία της να δωρίσει, μέσω του δήμου, σε παιδιά που έχουν ανάγκη, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αυτές τις ωραίες μαθητικές τσάντες» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου. «Το συγκινητικό είναι ότι οι τσάντες συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία παιδιών του εξωτερικού, σε ένα πνεύμα αλληλέγγυας στάσης της κοινωνίας. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι  οι κοινωνικές δυσκολίες δεν μπορούν να ξεπεραστούν αν δεν απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Η κ. Σταθοπούλου κάνει έμπρακτα και αθόρυβα αυτή την ανάγκη των καιρών και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ήταν συγκινητική η πρωτοβουλία της και έτσι δικαιώνουμε και την οντότητα της κοινωνίας των πολιτών».

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού εξήρε η κ. Σταθοπούλου, η οποία με τη σειρά της δήλωσε: «Γνωρίζοντας το έργο που επιτελεί ο δήμαρχος Πύργου αλλά και οι άξιοι συνεργάτες του, με ειδική μνεία στον κ. Πλεμμένο ο οποίος έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι η ψυχή του εθελοντισμού στο Δήμο μας, ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία με φίλους από την Αθήνα. Μέσω Πρεσβειών και φίλων στο εξωτερικό, κινητοποιήσαμε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τα οποία βλέποντας στην τηλεόραση τα όσα συμβαίνουν στον  τόπο μας και ιδίως τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τον δήμο Πύργου, θέλησαν να συγκεντρώσουν μαθητικό υλικό το οποίο και μου απέστειλαν. Με τη σειρά μου επικοινώνησα με τον κ. Αντωνακόπουλο που έχει απόλυτη γνώση των προβλημάτων των δημοτών, προκειμένου όλο το υλικό να φτάσει στους αποδέκτες που πραγματικά έχουν ανάγκη. Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επιτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμος των πολιτών με την εκάστοτε κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Πλεμμένος ευχαρίστησε με τη σειρά του την κ. Σταθοπούλου, με την οποία έχουν συνεργαστεί πολλές φορά κατά το παρελθόν σε θέματα εθελοντισμού. «Η κ. Σταθοπούλου έχει βοηθήσει το γραφείο εθελοντισμού πολλές φορές. Δείχνει εμπράκτως το  φιλανθρωπικό της ενδιαφέρον.  Οι τσάντες θα δοθούν στο σχολείο της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας αλλά και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε όσο μπορούμε να βοηθάμε μέσα από τον Δήμο Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος