FOLLOW US: facebook twitter

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα και φέτος

Ημερομηνία: 18-09-2019 | Συντάκτης:
-Δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικες «μαθητές» του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης να καθίσουν και πάλι στα θρανία
-Η μόρφωση ως ύψιστο αγαθό λειτουργεί σαν μοχλός ανάπτυξης όλων των αρετών που χρειάζεται ο άνθρωπος σε μια υγιή κοινωνία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός.Το ΣΔΕ παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες να φοιτήσουν για δυο χρόνια, και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου.Πλέον δίνεται η ευκαιρία στους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και όχι μόνο,να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται μέσω της λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2019-2020,το οποίο στεγάζεται στο Γυμνάσιο της Βάρδας. Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους εκπαιδευόμενους. Η μόρφωση παρέχεται μέσα από ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών, που προσαρμόζεται στις ανάγκες των ενήλικων  μαθητών και τα ενδιαφέροντα τους.

Δεν έχει βιβλία!Δεν έχει εξετάσεις! Η μόνη υποχρέωση του μαθητή είναι η υποχρεωτική παρουσία του εκπαιδευόμενου στα 8 μαθήματα.

“Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους”.

Απαραίτητα προσόντα? Να είναι οι εκπαιδευόμενοι άνω των 18.

-Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

-Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο Γυμνασίου.

-Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 16:30 – 20:30 μ.μ.

-Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Οι εγγραφές  για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 17:00 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος