FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο βελτίωσης της πρόσβασης των ΑμεΑ στα σχολεία της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 13-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα
Υποβολή αίτησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Ράμπες και χώρους υγιεινής για τα άτομα με αναπηρία στα σχολεία του δήμου Ζαχάρως σχεδιάζει η δημοτική αρχή, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να καταστήσει  ασφαλή και άνετη την πρόσβασή τους και να αρθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Αλεξανδρόπουλου, την οποία ενέκρινε ομόφωνα το Σώμα, ο δήμος θα υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για να κατασκευαστούν οι ράμπες και οι χώροι υγιεινής , με τη δέσμευση ότι αν το ποσό που θα χορηγηθεί από το πρόγραμμα δεν επαρκεί για το σύνολο του έργου, το υπόλοιπο της δαπάνης θα καλυφθεί από τους πόρους του δημοτικού ταμείου ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα προκύψει μελλοντικά.

Με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση, θα κατασκευαστούν ράμπες και χώροι υγιεινής στο Α’και στο Β’ Νηπιαγωγείο Ζαχάρως, στα Νηπιαγωγεία Φιγαλείας και Γιαννιτσοχωρίου, στα Δημοτικά Σχολεία Ζαχάρως, Κακοβάτου, Γιαννιτσοχωρίου και Νέας Φιγαλείας, καθώς και στα Γυμνάσια-Λύκεια της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης είναι 32.500 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος