FOLLOW US: facebook twitter

Σχέδιο για δημιουργία web radio στον δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 03-06-2021 | Συντάκτης:
-Τι προβλέπει και που στοχεύει η πρόταση της δημοτικής αρχής
-Αναλυτική συζήτηση και επιμέρους διαφωνίες από Γεωργόπουλο, ο οποίος συναινεί στο εγχείρημα
-Διαφωνεί ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλ. Τσαουσάκης

Διαδικτυακό Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό σχεδιάζει να ιδρύσει ο δήμος Πηνειού, με στόχο την προβολή του δήμου και την αμεσότερη καθημερινή  ενημέρωση και επικοινωνία με τους δημότες, τους κατοίκους του Δήμου Πηνειού, τους ετεροδημότες και τους ομογενείς.

Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής, το webradio του Δήμου Πηνειού  φιλοδοξεί να αποτελέσει  γέφυρα επικοινωνίας με τους ομογενείς , εργαλείο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ιστορικής διαδρομής του δήμου, μέσο προβολής του τόπου ως τουριστικού προορισμού,  βήμα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, καθώς  και άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις δράσεις, τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού.

Θα αξιοποιείται επίσης ως εναλλακτικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης από συλλόγους, φορείς και σωματεία του Δήμου, με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις προσώπων και προβολή των δραστηριοτήτων τους. Η Εποπτεία θα ανατεθεί σε διαπαραταξιακή επιτροπή και το πρόγραμμα θα είναι ενημερωτικό, ζωντανό και μαγνητοφωνημένο και θα περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, συνεντεύξεις,  ανακοινώσεις, προτάσεις φορέων και απόψεις πολιτών καθώς και χρήσιμες πληροφορίες. Δεν θα μεταδίδει μουσική παρά μόνο εκείνες που δεν εμπίπτουν σε απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Δημοτικός Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (στούντιο) στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου ανέρχεται στο ποσόν των 1000 ευρώ με ΦΠΑ και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του στο ποσόν των 3.500 ευρώ με ΦΠΑ. Θα στελεχωθεί με έναν δημοσιογράφο και την υποστηρικτική συμμετοχή του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πηνειού. Τα έσοδα θα προέρχονται από χορηγίες και διαφημίσεις

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο κ. Σάκης Γεωργόπουλος καταλόγισε στη δημοτική Αρχή βιασύνη και επιπολαιότητα στον χειρισμό του ζητήματος, επειδή το εισήγαγε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξη και ζήτησε να το επαναφέρουν εκ νέου σε διά ζώσης συνεδρίαση για να συζητηθεί εκτενώς. Επί της ουσίας δεν διαφώνησε με το εγχείρημα, ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομική διάσταση, τις πηγές και τους διαχειριστές των εσόδων, για τη στελέχωση και συγκεκριμένα για την ανάμειξη του γραφείου Τύπου και για τις διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού και των λοιπών δαπανών που θα απαιτηθούν.«Δεν είμαστε κατά της δημιουργίας ενός δημοτικού webradio που θα λειτουργεί όμως σωστά και θα δίνει βήμα-χωρίς αποκλεισμούς- σε όλες τις παρατάξεις, και που δεν θα επιφέρει οικονομική ζημία στο Δήμο μας», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πηνειού, Αλέξης Τσαουσάκης, εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το ότι τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης για συζήτηση και λήψη απόφασης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις τους για τους σκοπούς που επικαλείται η δημοτική αρχή, αφήνοντας αιχμές για σπατάλες.

«Καταρχάς ο χρόνος περάτωσης του δια περιφοράς συμβουλίου έχει παρέλθει. Ήταν μέχρι τις 13.00.  Το να έρχεται email στις 14.30 για λήψη απόφασης είναι εκτός διαδικασίας. Τι το επείγον έχει άραγε το θέμα, που είναι και εκτός ημερήσιας διάταξης; Σημειώνω ότι στα δια περιφοράς συμβούλια πρώτη φορά φέρνουν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, από τα πολλά που επείγουν στο Δήμο μας, εξάλλου η διαδικασία καθεαυτή δεν επιτρέπει τη συμμετοχή και τη συζήτηση. Η απάντηση είναι ότι βιάζονται να στήσουν μια μπίζνα 4.500 ευρώ. Τι μπίζνα; Δημοτικό webradio. Παραθέτω την εισήγηση όπως μου ήρθε. Τα συμπεράσματα δικά σας.ΥΓ: Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στους επιδιωκόμενους σκοπούς του webradio. Στον σκοπό 1 αναφέρει: Καταξίωση δημοκρατικών αρχών, αξιών και κανόνων κοινωνικής λειτουργίας  μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Μόνο γέλιο προκαλεί η φράση προερχόμενη από μια Δημοτική Αρχή που κινείται στα σκοτάδια  και έχει να καλέσει κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ένα χρόνο.ΥΓ 2: Όλα τα χε η Μαριορή, το webradio της έλειπε» έγραψε σε ανάρτησή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος