FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδιασμός για Σταθμό Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τη δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 02-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πρόταση για τη δημιουργία σημείου επαναφόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων  και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης θα υποβάλει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) θα ανατεθεί εξ ολοκλήρου σε εξωτερικό συνεργάτη με τη διαδικασία της ανάθεσης παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση εκπόνησης του Σ.Φ.Η.Ο.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του  αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας, Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4710/2020, οι δήμοι πρέπει , σύμφωνα με το άρθρο 2Α του Ν. 3852/2010, να εκπονούν υποχρεωτικά Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), με το οποίο προγραμματίζουν τη χωροθέτηση επαρκούς αριθμού κανονικής ή υψηλής ισχύος δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο και θέσεων στάθμευσης Η/Ο εντός των διοικητικών τους ορίων

«Το σχέδιο προβλέπει τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα», τόνισε.

Στόχος του δήμου είναι, μετά την ύφεση της πανδημίας και τη σταδιακή ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος, να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για φόρτιση από επισκέπτες που διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος