FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδιασμός για «καταδρομικούς εμβολιασμούς» στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Επιστολή της 6ης ΥΠΕ στους δήμους για να ετοιμάσουν λίστες

Πλάνο εμβολιασμών σε πολίτες ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών δρομολογεί η 6η ΥΠΕ, προκειμένου να διευκολύνει όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους και δεν έχουν εύκολη και άνετη πρόσβαση σε εμβολιαστικά κέντρα.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, έστειλε επιστολή στους δήμους προκειμένου να καταρτίσουν λίστες με ονόματα πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή κινητής μονάδας.

«Σας ενημερώνουμε  ότι  στο πλαίσιο της  προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας  για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν και δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν ακόμα  και με ανώτερο στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής  κάλυψης του πληθυσμού, υπάρχει σχεδιασμός σε εξέλιξη για καταδρομικό εμβολιασμό συγκεκριμένων γεωγραφικών  περιοχών και αριθμού ατόμων με το εμβόλιο PFIZER.Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώστε για την ύπαρξη περιοχών καθώς και τον αριθμό των ανεμβολίαστων ατόμων στο Δήμο ευθύνης σας,  που επιθυμούν να εμβολιαστούν και δε μπόρεσαν (πχ. μεγάλη απόσταση του εμβολιαστικού από τόπο κατοικίας, είδος εμβολίου κλπ)  με το ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER σε συγκεκριμένη ημέρα ή ημέρες που θα καθοριστούν στη συνέχεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή και διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα  του «καταδρομικού εμβολιασμού» δεν άφορα κατ’ οίκον εμβολιασμούς (πχ κατάκοιτοι, ΑΜΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ορισμένοι δήμοι απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στο εγχείρημα, ωστόσο ζήτησαν περισσότερες ημέρες για να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό αριθμό προσώπων που θέλουν να εμβολιαστούν, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων, συλλόγους και άλλους φορείς.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις στην 6η ΥΠΕ για το τι μέλλει γενέσθαι σε εμβολιαστικά κέντρα που χορηγούν μόνο AstraZenecaκαι εμφανίζουν αισθητά μειωμένο ρυθμό εμβολιασμών (Ζαχάρω, Βάρδα, Σιμόπουλο).

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, στην Ηλεία έχουν γίνει συνολικά 101.777 εμβόλια, εκ των οποίων 47.654 είναι ολοκληρωμένοι (και τις δύο δόσεις) και 56.707 μόνο την πρώτη δόση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος