FOLLOW US: facebook twitter

Συζητήθηκε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό

Ημερομηνία: 30-06-2020 | Συντάκτης:

Μετά το σχετικό αίτημα ακύρωσης του δήμου Ζαχάρως και άλλων 5 δήμων

Στις 17 Ιουνίου συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το  θα συζητηθεί το αίτημα ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, το οποίο κατέθεσε ο δήμος Ζαχάρως και άλλοι πέντε δήμοι. Το αίτημα βασίζεται σε στοιχεία που δείχνουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα βασίζεται σε Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που δημιουργεί πλασματική εικόνα της περιοχής όσον αφορά τη χλωρίδα και την πανίδα, με συνέπεια να έχουν επιβληθεί σήμερα πολλοί περιορισμοί που αφορούν την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο δήμος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη δικαίωσή του, καθώς η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος έχει δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους του δήμου.

«Καταθέσαμε πριν από δέκα ημέρες περίπου το σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις μας στο ΣτΕ. Δεν θα μείνουμε έτσι, θα υποστηρίξουμε το αίτημά μας διότι ο λαός της Ζαχάρως υποφέρει. Δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική», δήλωσε και πρόσθεσε πως το πιο πρόσφατο παράδειγμα των συνεπειών του Προεδρικού Διατάγματος είναι το Παρά Θίν’Αλός.

«Ο κόσμος τώρα αρχίζει να βλέπει τις επιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος. Ούτε το Παρά Θίν’Αλός δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, γιατί δεν επιτρέπονται ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες. Επίσης, λαμβάνουμε εξώδικα από “περιβαλλοντικά ευαίσθητους” που μας απειλούν να μην τοποθετήσουμε καμία καντίνα στις παραλίες μας με το επιχείρημα των απαγορεύσεων του Προεδρικού Διατάγματος», επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι το επόμενο καλοκαίρι να έχει δημοπρατήσει 30 καντίνες.

«Θέλουμε να κάνουμε τη Ζαχάρω την παραλία του Ιονίου», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις φετινές άδειες σε καντίνες και ξαπλώστρες.

Λουτρά Καϊάφακαι υδροπλάνα

Όσον αφορά τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα, ο δήμαρχος Ζαχάρως επισήμανε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξουν στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την ΕΤΑΔ, ενώ για τα υδροπλάνα η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

«Ενημέρωσα την ΕΤΑΔ σχετικά με την επιθυμία εταιρείας για αδειοδότησηυδατοδρομίου στον Καϊάφα και εξέφρασα και την πρόθεση να εξουσιοδοτηθεί ο δήμος για τις απαραίτητες επαφές. Μου μεταφέρθηκε η θετική τους πρόθεση για συνεργασία» , ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και τόνισε ότι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν σε επαφή οι δύο πλευρές και να δρομολογήσουν συνεργασία, επισημαίνοντας πως ο δήμος δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά αλλά είναι αρωγός σε κάθε εγχείρημα για την ανάπτυξη του τόπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος