FOLLOW US: facebook twitter

Συζητήθηκε η έφεση του Δημοσίου για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι

Ημερομηνία: 28-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στο διοικητικό Εφετείο της Αθήνας συζητήθηκε η έφεση του ελληνικού Δημοσίου για το ζήτημα της καταβολής αποζημίωσης σχεδόν 490.000 ευρώ στην οικογένεια 11χρονου, που έχει επιδικάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο.


Παρόντες κατά τη συζήτηση ήταν οι γονείς του άτυχου Μάριου, ο οποίος, τον Ιούνιο του 2017, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου του στο Μενίδι, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και λίγες ώρες μετά απεβίωσε.

Η οικογένειά του είχε υποβάλει αίτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση και, στη συνέχεια, οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του, αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του Διοικητικού Πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» τόνισε ο δικηγόρος των γονέων του 11χρονου, Θεόδωρος Μαντάς.

Αντίθετα, το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολό της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 11χρονου.

Με την απόφασή του το διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς αν και στην περιοχή του Μενιδίου είχε αυξημένη εγκληματικότητα και παράνομη οπλοκατοχή, όχι μόνο δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα, αλλά αντιθέτως τα μέτρα είχαν εξασθενήσει.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος