FOLLOW US: facebook twitter

Σύστημα πυρανίχνευσης στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
-Θα υποβληθεί σχετική πρόταση χρηματοδότησης, ύψους 409.820 ευρώ

Ολοκληρωμένο σύστημα πυρανίχνευσης και αντιμετώπισης κινδύνων από δασικές πυρκαγιές σχεδιάζει να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς υπέβαλε σχετική πρόταση χρηματοδότησης στον άξονα Ψηφιακής Σύγκλισης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Με βάση τη μελέτη συνέταξε το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμο, το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και ενεργοποίηση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών που να αφορά σε όλες τις Καταστροφές και Έκτακτες Ανάγκες και ιδιαίτερα σε αυτές που θεωρούνται πιθανές για την περιοχή του Δήμου.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και η ανάπτυξη Ψηφιακών εφαρμογών για την Προστασία του Δήμου από Φυσικές Καταστροφές και συγκεκριμένα η προμήθιεια του λογισμικού του εξοπλισμού , Προμήθεια, εγκατάσταση και διασύνδεση δύο  Καμερών Ανίχνευσης-Επιτήρησης πυρκαγιάς, ενός Μετεωρολογικού Σταθμού, εξοπλισμού Video Server, καταγραφικού Εικονοσειρών, πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4 (πυροσβεστικό) και δαπάνες δημοσιότητας και προβολής.Η εκτιμώμενη αξία του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό 409.820 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, η σύγχρονη επιστημονική γνώση παρέχει τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης των συνεπειών, εφόσον ακολουθηθεί μια ορθολογική πολιτική καιεφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα απ’ αυτή μέτρα προστασίας.

«Οι δράσεις που περιλαμβάνει το έργο, αφορούν σε συστήματα προειδοποίησης και παρακολούθησης τα οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της διαχείρισης οποιουδήποτε είδους κρίσης. Αυτά τα συστήματα επιβλέπουν ένα συγκεκριμένοπεριβάλλον έτσι ώστε συγκεκριμένες δυσμενείς αλλαγές που γίνονται μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο περιβάλλον, να μεταβιβαστούν σε άλλα συστήματα ή σε ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση αυτού του περιβάλλοντος. Τα συστήματα προειδοποίησης επιτρέπουν την  οργάνωση της Πρόληψης που αφορά στην λήψη όλων των μέτρων για την μείωση τωνκινδύνων ύπαρξης της καταστροφής, την οργάνωση της αντιμετώπισης κάθε καταστροφής σχετικά με τις αρμοδιότητες καιευθύνες του Δήμου και την οργάνωση της αποκατάστασης των υποδομών και των ζημιών με την ενεργή  του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος