FOLLOW US: facebook twitter

Συστάθηκε ακόμα μια θέση Ψυχιατρικής με ΚΥΑ για το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:

Μία ακόμα στρέβλωση του Οργανισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου αποκαταστάθηκε καθώς με κοινή απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Ελίζας Ξενογιαννακοπούλου, συστήνεται μία (1) ακόμα  θέση Ψυχιατρικής. Ο δρόμος για την προκήρυξη της είναι πλέον ανοιχτός.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που τροποποιήθηκε προβλέπονταν μόλις τρεις (3) οργανικές θέσεις, οι οποίες ήδη έχουν καλυφθεί.

Η πρόβλεψη αυτή ήταν αναντίστοιχη με τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του Ψυχιατρικού Τομέα, στην οποία περιλαμβάνεται κλινική 10 κλινών, Ξενώνας Φιλοξενίας (Ψυχαργώς) και λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου.

«Είναι προφανές ότι η σύσταση της συγκεκριμένης θέσης μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την προκήρυξή της εντός του 2019» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και προσθεσε: «Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας «σκοντάψαμε» σε στρεβλώσεις του Οργανισμού που περιόριζαν σημαντικά τη διεύρυνση της λειτουργίας μας. Θυμίζουμε τον περιορισμένο αριθμό θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίες ήδη έχουν αυξηθεί σε πέντε (5) από τρεις (3).Οι δύο (2) επιπλέον θέσεις έχουν προκηρυχθεί και η κάλυψή τους αναμένεται εντός του 2019. Οι διευθετήσεις αυτές δεν έχουν γραφειοκρατικό ή φορμαλιστικό χαρακτήρα, στοχεύουν στην ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας με ιατρικό προσωπικό και την αναβαθμισμένη λειτουργία της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος