FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο του Δήμου Ήλιδας εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μάιου

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Σε ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία

O σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου  από την 1η Μάιου , βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Απριλίου στο Συνεδριακό κέντρο Αμαλιάδας .

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιδήμαρχος  Ήλιδας και υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ,κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ενώ συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Χριπάτσιος, η διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδας κ. Κιαόγλου, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας κ. Μπαλκάμος , ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Θωμόπουλος, ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Παναγιωτόπουλος και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μπούτσικας.

Ξεκινώντας τη σύσκεψη τονίσθηκε από τον κ. Χριστοφόρου  πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των αρμόδιων αρχών για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στις προσπάθειες κατάσβεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Δίνοντας  το λόγο στο Διοικητή της Π.Υ. ο κ. Χριπάτσιος αρχικά αναφέρθηκε πως θεωρεί δεδομένη την άριστη συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών και ότι η υπηρεσία έχει προβεί στους απαραίτητους ελέγχους των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει .Ειδικότερα αναφέρθηκε και στη  σημασία που  έχει η οργάνωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων  στη δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας καθώς  και στην προσοχή που πρέπει να δείξουν ώστε να απομακρυνθούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές γύρω από τα χωριά με εύφλεκτα υλικά , ξερά κλαδιά και χόρτα που είναι βασικές εστίες δημιουργίας πυρκαγιάς. Επίσης  , κλείνοντας το λόγο του ανέφερε ότι στη διάθεση των Αρχών θα βρίσκονται και 3 πτητικά μέσα(2 Canantair και 1 Erickson).

Ο Αντιδήμαρχος κ.  Χριστοφόρου στη συνέχεια είπε  ότι ο Δήμος , εκτός από το πυροσβεστικό όχημα που διέθεσε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ . στην Π.Υ . Αμαλιάδας, θα συνδράμει με άλλα 3 αυτοκίνητα στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών ή αγροτικών πυρκαγιών. Πρόσθεσε επίσης ότι τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν στην αποκομιδή κλαριών και ξερών χόρτων από τους κοινόχρηστους χώρους. Στους δημότες συνέστησε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους από εύφλεκτα υλικά και παρακάλεσε να ενημερώνουν πρώτα την Υπηρεσία Καθαριότητας , Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου πριν να τα  τοποθετήσουν εκτός των ιδιοκτησιών τους  έτσι ώστε να προγραμματίζεται  σωστά η αποκομιδή τους από τα συνεργεία του Δήμου.

Τέλος όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθησαν παίρνοντας το λόγο, συμφώνησαν ότι ανά πάσα στιγμή θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ο καθένας  με την αρμοδιότητα που έχει και σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, για οτιδήποτε χρειαστεί  καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου κι ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά και να εξελιχθεί ομαλά αυτή η δύσκολη περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος