FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στη Ζαχάρω με προέδρους και ελαιοτριβείς: Κοινός στόχος η θωράκιση της Υγείας και της οικονομίας

Ημερομηνία: 05-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με στόχο την προστασία των πολιτών και τη θωράκιση της τοπικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί σύσκεψη στη Ζαχάρω, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας, Προκόπης Παπαζαφείρης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ελαιοπαραγωγοί και ελαιοτριβέων της νότια Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από τον ιό, ενώ προς τους παραγωγούς τονίστηκε ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και νομότυποι στην επιλογή των εργατών που θα απασχοληθούν κατά την ελαιοκομιδή περίοδο, ιδιαίτερα των αλλοδαπών, μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον ιό εργάτης στη δημοτική ενότητα Σκιλλούντος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους ελαιοτριβείς να φροντίζουν για τη διενέργεια τεστ κορονοϊου σε εργάτες που δεν γνωρίζουν, επισημαίνοντας ότι η περιοχή δεν αντέχει να επωμιστεί τις συνέπειες ενός τοπικού lockdownσε πιθανή διασπορά του κορονοϊού.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει πράσινος ο δήμος και να μην κοκκινίσε. Θέλουμε να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού, για να αποτραπεί ο κίνδυνος για τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και να μην κινδυνεύσει ο πρωτογενής τομέας γενικότερα η τοπική οικονομία. Βρισκόμαστε στη β’ φάση της πανδημίας, η οποία είναι πιο επιθετική. Πρέπει να αντιληφθούμε πως ο στιγματισμός ενός ελαιοτριβείου από τον κορονοϊό θα είναι οδυνηρός και επιζήμιος για όλους», δήλωσε στην Πρωινή ο κ. Αλεξανδρόπουλος προσθέτοντας ότι με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκου, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως θα λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς κορονοϊού για τους δύο δήμους.

Παράλληλα, προχθές έγινε και η εγκατάσταση του μεταλλικού οικίσκου (isobox) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ύποπτων κρουσμάτων που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως για τεστ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος