FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για την διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το ζήτημα διαχείρισης των γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών, ΛαμπρουΔημητρογιάννη (Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας) και Θεόδωρου Βασιλόπουλου (Αγροτικής Ανάπτυξης), του Δημάρχου, Ιωάννη Λέντζα και εκπροσώπων παραγωγών της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πρόβλημα της διαχείρισης συγκεκριμένων κατηγοριών γεωργικών απόβλητα και ιδίως αυτών που αφορούν τις συσκευασίες λιπασμάτων αγροτοχημικών και κτηνιατρικών φαρμακευτικών ουσιών καθώς και των πλαστικών γεωργίας όπως και των πλαστικών θερμοκηπίων.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι έθεσαν προβληματισμούς, καθώς με την πάροδο του χρόνου διαπιστώνεται πως η μη ορθή διαχείριση ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τα περιβάλλον αλλά και την ίδια την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Δημητρογιάννης πρότεινε στους τοπικούς φορείς συγκεκριμένες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια,  όπως:

-την οργάνωση διακριτής συλλογής έναντι των αποβλήτων συσκευασίας των γεωργικών φαρμάκων

– την ανάπτυξη τοπικού δικτύου συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ή σε  βιομηχανίες  ανακύκλωσης

– την χωροθέτηση συγκεκριμένων σημείων, όπου με τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις  θα μπορεί να υπάρξει συλλογή και διαχωρισμός των συγκεκριμένων αποβλήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος