FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για τα προβλήματα των παράκτιων αλιέων Ν. Ηλείας 

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς της Ηλείας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης των  εκπροσώπων του κλάδου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλο.  Οι αλιείς αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν  όπως τα έργα που απαιτούνται στις εγκαταστάσεις των λιμένων και των αλιευτικών καταφυγίων, οι αποζημιώσεις για την καταστροφή των διχτυών τους από δελφίνια, τσούχτρες (μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη), η απλούστευση της διαδικασίας επιδοτήσεων του ΕΠΑΛΘ, η παράνομη αλιεία και υπεραλίευση κυρίως από ερασιτέχνες και μόλυνση  από τα απόβλητα που καταλήγουν στη θάλασσα.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποσχέθηκε ότι τα θέματα των αλιέων θα τεθούν σε συνάντηση που θα έχει σύντομα  με την αρμόδια υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ  πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί η επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία Ομοσπονδίας παράκτιων αλιέων για να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία και πρόσθεσε πως θα επιδιώξει τη συνεργασία των δήμων και λιμενικών ταμείων για την παραχώρηση χώρων για την στέγαση των γραφείων των συλλόγων τους. Επίσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αλιέων ότι στις 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο διοικητήριο για τον αλιευτικό τουρισμό προκειμένου να δοθεί το βήμα  στους αλιείς να αξιολογήσουν την  δυνατότητα ενίσχυσης του εισοδήματός τους μέσω αυτής της δράσης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη του τμήματος αλιείας της Π.Ε Ηλείας Αθανασία Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων παράκτιας αλιείας δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης «Άγιος Διονύσιος» Κωνσταντίνος Τσίπουρας, ο πρόεδρος του αλιευτικού  συλλόγου ιδιοκτητών σκαφών  παράκτιας αλιείας περιοχής Αμαλιάδας «Ο Ποσειδών», Γεράσιμος Κρινάς και ο γραμματέας του συλλόγου παράκτιων επαγγελματιών ψαράδων Κατακόλου και περιφέρειας Πύργου «Το δίχτυ», Παύλος Κλαψιάνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος