FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη του ΕΒΕ Ηλείας για την κρουαζιέρα: «Αν δεν αλλάξουν πολιτική οι εταιρίες με την διακίνηση των επιβατών, τελειώσαμε!»

Ημερομηνία: 30-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την κρουαζιέρα που μπορεί να επέστρεψε δειλά- δειλά στο λιμάνι του Κατακόλου με προγραμματισμένες αφίξεις αλλά με όρους που δεν ωφελούν την επιβίωση των εμπλεκομένων με τον τουρισμό επιχειρήσεων που έφτασαν στο ναδίρ λόγω covid, εξέφρασαν εκπρόσωποι και επαγγελματίες σε Πύργο, Κατάκολο και Ολυμπία στην ανοιχτή σύσκεψη του Επιμελητηρίου Ηλείας το βράδυ της Δευτέρας. Οι περιορισμοί που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι επιλεκτικές πολιτικές που ακολουθούν οι εταιρίες κρουαζιέρας που περιορίζουν την διακίνηση των επιβατών στην τοπική αγορά, είναι αυτά που επιβάλλεται να αλλάξουν μήπως και σωθεί ότι σώνεται! Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Πύργου, Κατακόλου και Ολυμπίας, εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού η κρουαζιέρα έτσι όπως εξελίσσεται τώρα, αποδεικνύεται δώρον άδωρον για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ  Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος,  αναφέρθηκε σε αυτά ακριβώς τα φαινόμενα και στις  διαφορετικές πολιτικές των εταιριών κρουαζιέρας τονίζοντας ότι δεν αποκλείονται αλλαγές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις 7 Ιουλίου υπάρχει εταιρεία που έχει ζητήσει ελεύθερη μεταφορά επιβατών, άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της εγκυκλίου για τον covid στην διακίνηση των επιβατών στα λιμάνια.

«Αν αυτό συμβεί και όλα πάνε καλά- τόνισε-  το Κατάκολο θα δείξει μια εικόνα ασφαλούς λιμανιού ικανή να επηρεάσει κι άλλες εταιρείες. Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία θα πρέπει να εμβολιαστούν αφού οι εταιρείες γνωρίζουν τα δεδομένα. Η περίπτωση να δημιουργήσουμε ζώνη εμπορίου εξετάζεται μεν αλλά είναι κοστοβόρα. Είμαστε σε επαφή με το λιμάνι της Κέρκυρας όπου το πρόβλημα είναι ίδιο. Χρειάζεται να ενισχυθεί η προσπάθεια που κάνουν κάποιες εταιρίες για την ελεύθερη διακίνηση των επιβατών διότι έτσι μπορεί να επηρεαστούν και οι υπόλοιπες. Καταλυτικό ρόλο στην κατάσταση παίζει το θέμα των εμβολιασμών».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούληςανέφερε από την πλευρά του ότι το σημαντικό είναι να συνεχίσουν να επιλέγουν το λιμάνι του Κατακόλου  ως προορισμό οι εταιρίες κρουαζιέρας και να τους πείσουμε ότι πρόκειται για ένα ασφαλές λιμάνι οπότε μπορούν να αλλάξουν και την δική τους πολιτική.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Ζαρόκωστας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική, η Πολιτεία είναι απούσα και δεν στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις του τουρισμού και επισήμανε ότι οι εταιρίες κρουαζιέρας που λειτουργούν επιλεκτικά στην διακίνηση των επιβατών θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι επιβάλλεται να αλλάξουν στάση πάνω σε αυτό το θέμα.

Το μέλος του ΕΒΕ Ηλείας Σάκης Μπουλούτας έκρουσε το καμπανάκι για την επιβίωση των επιχειρήσεων του τουρισμού στο Κατάκολο και την Ολυμπία και ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση όπως έγινε με τους επιχειρηματίες στην Κέρκυρα ώστε να υποχρεωθούν οι εταιρίες κρουαζιέρας να αλλάξουν πολιτική στο θέμα των περιορισμών της διακίνησης των επιβατών. Τόνισε με έμφαση ότι αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση, οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους και στο Κατάκολο και την Ολυμπία όπου ήδη πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές.

Τέλος ο πρόεδρος της Τ.Κ Κατακόλου Φραντζής Κολόσακας επισήμανε ότι είναι τόσο δραματική η κατάσταση ώστε πολλές οικογένειες στο Κατάκολο δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί! Πρότεινε δε, να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και του Λιμενικού Ταμείου για να επαναπρογραμματιστεί το μέλλον της κρουαζιέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος