FOLLOW US: facebook twitter

Super League 2: Με 32 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 27-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με 32 ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2 βάσει κειμένου που αναρτήθηκε στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό στις 26 Φεβρουαρίου 2021, με αποστολέα “Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β΄ Εθνικής”.
Στο κείμενο αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Άρθρο 13: Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
Τροποποίηση των άρθρων 108 και 109 του ν.2725/1999 (Α121). Με την υπ.αρ. 1 καθιερώνονται δυο επαγγελματικές κατηγορίες πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, πράγμα που θεωρούμε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση με σκοπό την εξυγίανση και επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ασφαλώς όμως θα πρέπει σταδιακά να οδηγηθούμε σε μείωση αφού ο αριθμός των 32 ΠΑΕ σε μια επαγγελματική κατηγορία κρίνεται υπερβολικός και θα πρέπει οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην Super League 2, σταδιακά να μειωθούν. Η αναδιάρθρωση στοχεύει στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να πάψουν οι παθογένειες του παρελθόντος θα πρέπει αφενός οι ΠΑΕ που μετέχουν στην Super League 2 και αφετέρου η διοργανώτρια να είναι υγιείς οικονομικά. Επειδή και στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι ο σκοπός είναι να γίνει βιώσιμο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστούν πόροι για τις ΠΑΕ και την διοργανώτρια αρχή για να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να μην δημιουργήσουμε νέες και περισσότερες προβληματικές ΠΑΕ.
Στην παρ. 3, προβλέπεται ότι αν τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής που ανέρχονται στην Β΄ Εθνική κατηγορία δεν μετατραπούν σε ΠΑΕ εντός 30 ημερών τότε αποβάλλονται. Θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των ομάδων της Super League 2, δεν θα συμπληρώνεται από άλλα σωματεία της Γ΄ Εθνικής μέχρις ότου επιτευχθεί μια ικανοποιητική μείωση των ομάδων που θα αγωνίζονται στην SL2, αφού στην εκκίνησή της θα βρίσκονται 32 ΠΑΕ.”

Πηγή: soccerplus.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος