FOLLOW US: facebook twitter

Σύντομα τεστ για κορονοϊό σε Πύργο και Αγρίνιο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, να προχωρήσει η Περιφερεια Δυτικής Ελλάδος , ώστε να απεμπλακεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την χρονοβόρα διαδικασία της διεξαγωγής τεστ κορονοϊού  από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Έτσι ένα ποσό περίπου 260 χιλιάδων ευρώ, πρόκειται να διαθέσει η Περιφέρεια για την εγκατάσταση δυο σύγχρονων θαλάμων αρνητικής πίεσης, με αντιδραστήρια κλπ ειδικό εξοπλισμό, για την διεξαγωγή τεστ κορονοϊού.

Οι θάλαμοι αυτοί θα εγκατασταθούν στα νοσοκομεία Αγρινίου και Πύργου με την Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τα τοπικά νοσοκομεία που καλούνται να συντάξουν με γοργούς ρυθμούς αρχικά τα τεχνικά δελτία και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην προμήθεια.

Λόγω του εκτάκτου της κατάστασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόκειται να γνωμοδοτήσει δια περιφοράς πιθανότατα την Τετάρτη, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση και τα δυο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Πύργου να προχωρήσουν την διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης του θαλάμου και του εξοπλισμού, με τα χρήματα διασφαλισμένα.

Με αυτόν τον τρόπο αποφορτίζεται το νοσοκομείο του Ρίου, και πιο γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία, θα διεξάγονται τεστ κορωνοϊού στις δυο Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτονόητο είναι, πως οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να “τρέξουν” ταχύτατα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος