FOLLOW US: facebook twitter

Συνθήκες καύσωνα και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Με έγγραφο της προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητάει να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους και να προβούν σε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων Υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr) όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Καύσωνας ξανά

Σε επίπεδα καύσωνα και σήμερα η Ηλεία καθώς σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού Θοδωρή Κονδύλη, MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή, BSc Μηχανικός Πληροφορικής, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ την Τετάρτη θα ανέβει περαιτέρω στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικότερα, στο iliakairos.gr αναφέρει: «Σε πολύ υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Την Πέμπτη, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, υπάρχει πιθανότητα έντονης αστάθειας στα ηπειρωτικά – ορεινά, το παρακολουθούμε. Αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς, τις θερμές ώρες  έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στην πυρκαγιά της Αρχ.Ολυμπίας θα πνέει: 11:00-19:00  3-5 bf Δυτικός, 21:00-08:00  2-3 bf Ανατολικός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 23 έως 40 βαθμούς και στα ημιορεινά – ορεινά από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Την Τετάρτη, περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 40-42 βαθμούς Κελσίου. Άκρως υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Την Πέμπτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά – ορεινά. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Άνεμοι έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση. Αυξημένη υγρασία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος