FOLLOW US: facebook twitter

Συνοπτική παρουσίαση δραστηριοτήτων ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας: Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Από το 2016 έως σήμερα τριπλασιάστηκαν οι ωφελούμενοι, διπλασιάστηκε το προσωπικό, αυξήθηκαν τα προγράμματα

 

Ολοένα και αυξανόμενες υπηρεσίες, λειτουργικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης, παρέχει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου (ΚΕΦΙΑΠ) όπως προκύπτει από την συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του 2018 η οποία περιλαμβάνει και συγκριτικά στοιχεία με τα δυο προηγούμενα χρόνια (2016-2017).

Και αν το 2016, το ΚΕΦΙΑΠ είχε σχεδόν διακόψει κάθε δραστηριότητα και προσφορά προς τους δεκάδες ωφελούμενους που εξυπηρετούσε, σήμερα, έχει πλήρως αναδιοργανωθεί διπλασιάζοντας των αριθμό των εργαζομένων και τριπλασιάζοντας τον αριθμό των ωφελούμενων.

Στο ΚΕΦΙΑΠ, βρίσκουν στήριξη και συμπαράσταση, άτομα με αναπηρίες και μη, και τους προσφέρονται δωρεάν, προγράμματα φυσιοθεραπειών, λογοθεραπείας, υδροθεραπείας (θεραπευτική πισίνα, δινόλουτρο σώματος και μέλους) καθώς και  ομαδικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και ατομικές συνεδρίες ψυχικής υγείας.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των ωφελούμενων που έχουν καταθέσει αίτηση προς το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ- ΚΕΦΙΑΠ για ένταξη στα προγράμματα από την έναρξη λειτουργίας του είναι 355 άτομα με αναπηρίες όλων των ειδών και όλων των ηλικιών και το 2018 ο αριθμός των ωφελούμενων ήταν 95 άτομα. Μάλιστα, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει αίτημα σε αναμονή με ευθύνη του ΚΕΦΙΑΠ ενώ έχουν ενημερωθεί οι ωφελούμενοι για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν για την ένταξη τους και αναμένεται η προσέλευση τους στην Μονάδα.

«Συνεχίζουμε θέτοντας υψηλότερους στόχους»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβαν τον Ιούλιο του 2016 το ΚΕΦΙΑΠ βρισκόταν σε «αγρανάπαυση» και πως από την πρώτη ημέρα ξεκίνησαν μια συστηματική προσπάθεια αναδιοργάνωσης με σκοπό την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών λειτουργικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. «Τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο σε ποια κατάσταση το παραλάβαμε και που βρισκόμαστε σήμερα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους. Ήδη με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη τον περασμένο Δεκέμβρη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια «Αντλίας Θερμότητας» προϋπολογισμού 41.000€, η οποία θα λύσει τόσο το πρόβλημα της ψύξης όσο και το πρόβλημα της θέρμανσης στο συγκεκριμένο κτίριο.

Παράλληλα επεξεργαζόμαστε πρόταση για την ενεργειακή του αναβάθμιση, προϋπολογισμού 510.000€ στην οποία θα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αντικατάσταση λεβητών, εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος, εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων με σώματα LED».

ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

2016

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

2017

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Φυσικοθεραπεία 530 1317 1987
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Λογοθεραπεία 295 1986 2040
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Θεραπευτική πισίνα 0 245 251
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Δινόλουτρο σώματος 12 308 428
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Δινόλουτρο μέλους 0 197 434
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 837 4054 5140
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Ομαδικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης 0 60 60
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Ατομικές συνεδρίες ψυχικής υγείας 0 0 119
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 0 60 60 ομαδικές

119 ατομικές

ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ   31 89 95
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   6

 

11 12

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος