FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση!: Δύο γιοι πυροσβεστών από την Ηλεία επέλεξαν τις ίδιες σπουδές

Ημερομηνία: 28-08-2021 | Συντάκτης:

Την οικογενειακή παράδοση επέλεξαν να συνεχίσουν δύο νέοι από την Ηλεία, καθώς κατάφεραν να εισαχθούν στη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, Ο λόγος για τον Νίκο Φωτόπουλο από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και για τον Χάρη Κωνσταντακόπουλο από το Γενικό Λύκειο Βασιλακίου, οι οποίοι μίλησαν στην «Πρωινή» για το πώς νιώθουν και μοιράστηκαν μαζί μας το σκεπτικό της επιλογής τους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να εισαχθώ στη Σχολή Πυροσβεστών. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται και τους κόπους σου να ανταμείβονται. Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος Πυροσβέστης και εγώ έχω μεγαλώσει από μικρό παιδί μέσα στο Σώμα. Μου αρέσει αυτό το επάγγελμα και δεν το επέλεξα μόνο για την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Δεν έχω σκοπό να μείνω στάσιμος αλλά να το εξελίξω και να προχωρήσω, παρότι έχω επίγνωση των δυσκολιών που έχει το επάγγελμα. Η φετινή κατάσταση με τις πυρκαγιές αποτέλεσε έναυσμα και κίνητρο να το θέλω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι γονείς μου είναι υπερήφανοι για μένα και συγκινημένοι», δήλωσε.

Ο Χάρης Κωνσταντακόπουλος, γιος πυροσβέστη και ανιψιός του διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γιώργου Κωνσταντακόπουλου, τόνισε στην «Πρωινή» ότι η επιλογή της Εισαγωγής στην Σχολή Πυροσβεστών ήταν καθαρά δική του επιθυμία, καθώς του αρέσει πολύ το επάγγελμα.

«Ήταν συνειδητή επιλογή η εισαγωγή μου σε αυτή τη σχολή. Με ελκύει το επάγγελμα του πυροσβέστη, δεν είναι μόνο ζήτημα επαγγελματικής αποκατάστασης. Ειδικά με τις φετινές πυρκαγιές στην Ηλεία, ένιωσα μέσα μου ακόμα πιο έντονα ότι αυτό θέλω να κάνω, παρότι γνωρίζω πως έχει και δυσκολίες. Σίγουρα παίζει ρόλο και η οικογενειακή παράδοση, όμως ήταν δική μου απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν στην προσπάθειά μου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος