FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται τα μαζικά τεστ στο ΚΥ Ζαχάρως – Επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα στην Αλιφείρα, θετικό κρούσμα και στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:
-Σύσκεψη σήμερα στο δημαρχείο Ζαχάρως για τους μετανάστες εργάτες γης

Συνεχίστηκαν και χθες τα τεστ κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως στους πολίτες που έχουν ιχνηλατηθεί μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στην Αλιφείρα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Χθες έγιναν τεστ σε περίπου 15 με 20 άτομα, ενώ σύμφωνα μ πληροφορίες της Πρωινής, επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα κρούσμα από το «γκρουπ» που εξετάστηκε την περασμένη Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά τρία κρούσματα από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να διεξαχθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Ζαχάρως, στην οποία θα συμμετέχει και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Προκόπης Παπαζαφείρης, όπου θα συζητηθεί ο τρόπος διαχείρισης των μεταναστών εργατών γης που θα απασχοληθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στα λιοστάσια για τη φετινή ελαιοσυγκομιδή.

Όπως τόνισε στην «Πρωινη» ο κ.Παπαζαφείρης, πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, για αυτό και θα πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργαστούν με τον δήμο και να τηρήσουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Έχει συγκροτηθεί μια ομάδα αντιμετώπισης της πανδημίας σε συνεργασία με τον δήμο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα συζητήσουμε και το θέμα των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοσυγκομιδή, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού στην περιοχή, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε.

Κρούσμα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας

Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό ότι διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, για αυτό και η υπηρεσία χθες παρέμεινε κλειστή, , στο πλαίσιο λήψης προληπτικώνμέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την προστασίατης Δημόσιας Υγείας

Όσον αφορά τα σχολεία του νομού, σήμερα ολοκληρώνεται και η καραντίνα για το τμήμα Β1 του Γενικου Λυκείου Γαστούνης. Σε πανελλαδικό επίπεδο, χθες ανακοινώθηκαν 1.152 νέα κρούσματα κορωνοϊούκαι καταγράφηκαν επτά ακόμα θανατοι, φτάνοντας στους 642. Παράλληλα, σε 153 ανέρχονται πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Στην Ηλεία ανακοινώθηκαν 4 κρούσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος