FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί τάφρων από τον ΓΟΕΒ – Τι δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Αλτάνης

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
goev-pineiou

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί τάφρων της Ηλείας από τα συνεργεία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, για να αποτραπούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφικές στις γεωργικές εκτάσεις. Μετά την ολοκλήρωση των καθαρισμών στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, χθες πήραν σειρά οι τάφροι σε Αμαλιάδα, Κουρούτα και Παλούκι στον δήμο Ήλιδας, σε συνεργασία με τον τοπικό ΤΟΕΒ.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Τάσος Αλτάνης, έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και σταδιακά υλοποιούνται καθαρισμοί σε επιλεγμένα σημεία με βάση τον βαθμό επικινδυνότητάς τους.

«Σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ ολοκληρώσαμε καθαρισμούς στον αστικό ιστό του δήμου Πύργου και τώρα συνεχίζουμε σε περιοχές του δήμου Ήλιδα, σε επιλεγμένα σημεία, με βάση την επικινδυνότητά τους. Η αρδευτική περίοδος κύλησε ομαλά, με ελάχιστα μκροπροβλήματα, και πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και τον χειμώνα», ανέφερε ο κ.Αλτάνης και πρόσθεσε πως το προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν επιδιορθώσεις στα Μακρίσι, στο Επιτάλιο και στα Λεχαινά.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε διοικητικό συμβούλιο για να περάσουμε τις επισκευές στο αντλιοστάσιο Ε2 του Επιταλίου, την προμήθεια κινητήρα για αποστραγγιστικό των Μακρισίων και πίνακα μέσης τάσης για το αντλιοστάσιο Λεχαινών», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως περιμένει την υλοποίηση νέας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να δρομολογηθούν και νέοι καθαρισμοί σε τάφρους, σημειώνοντας την ανάγκη να προχωρήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πλήρης υπογειοποιης του δικτύου για να τερματιστούν οι σπατάλες νερού και να αναβαθμιστεί το δίκτυο.

«Είναι αναγκαί να χρηματοδοτηθεί η μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας, διότι θα τερματίσει τις σπατάλες νερού και θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του οργανισμού, με λιγότερες δαπάνες για βλάβες και φθορές», τόνισε ο κ. Αλτάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος