FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται οι δράσεις «Θερινό κουδούνι στο κάστρο Χλεμούτσι»

Ημερομηνία: 18-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
Αύριο ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας με τα εκθέματα του μουσείου

Συνεχίζονται με επιτυχία, οι εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, υπό τον τίτλο «Θερινό κουδούνι στο κάστρο Χλεμούτσι». Οι μικροί επισκέπτες αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιούν τη φαντασία τους και γνωρίζουν μέσα από το παιχνίδι την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πριν μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο κάστρο Χλεμούτσι, Οι μικροί επισκέπτες, αφού ξεναγήθηκαν στο κάστρο και το μουσείο, έλυσαν τους γρίφους και κατάφεραν να βρουν τον θησαυρό, συνδυάζοντας τη γνώση με το παιχνίδι!

Μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους, για αύριο Παρασκευή όπου θα… μεταμορφωθούν σε μικρούς αρχαιολόγους. Η δράση έχει τίτλο «Περπατώ, περπατώ εις το κάστρο… Ιππότες και πριγκίπισσες είστε εδώ; Ψάχνω, ψάχνω να σας βρω. Πρόκειται για ομαδικό παιχνίδι ανακάλυψης και συναρμολόγησης πάζλ μέσα από αποστολές γρίφους γνωριμίας με τα εκθέματα του μουσείου. Συνοδεύεται από την ηχοϊστορία «Μια μέρα της Ισαβέλλας» στο Χλεμούτσι.

Τον σχεδιασμό των δράσεων έχει η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη καθώς και την υλοποίηση τους, μαζί με τη μουσειολόγο Ιωάννα Κοτσαύτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος