FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και παραδοσιακά Κούλουμα την Κ. Δευτέρα

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις Δήμου Ήλιδας«Απόκριες στην Αμαλιάδα 2019» και ιδιαίτερα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διεξήχθη με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών και επισκεπτών στο κέντρο της Αμαλιάδας,  οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας δίνουν σε όλους μία ακόμη ευκαιρία προκειμένου να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα, να ευθυμήσουνκαι με καλή διάθεση να ψυχαγωγηθούνκαι να συμβάλλουν στην αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.

Ειδικότερα για το τριήμερο έχουν προγραμματιστεί:

1. Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Καλλίτσα, ο Διαγωνισμός Παραδοσιακής Πίτας (τυρόπιτας και γαλατόπιτας), με συνοδεία μουσικής και χορού. Στην νέα αυτή εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν σύλλογοι και μεμονωμένα άτομα, δίχως να χρειάζεται από πριν δήλωση συμμετοχής, παρά μόνο να φέρετε την πίτα σας. Στους νικητές της βραδιάς θα υπάρχουν και δώρα, ενώ τις πίτες θα δοκιμάσουν μέλη της  «Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου».

2. Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, τις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ετήσιο Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι, με κλόουν, facepainting, μουσική,χορό,μπαλόνια,αναψυκτικά και γλυκίσματα στο βοηθητικό Γήπεδο Μπάσκετ της Αμαλιάδα, σε διοργάνωση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.

3. Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 3 μετά το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Πύρρωνος και Οινομάου αναβιώνουν Αποκριάτικα Παραδοσιακά Έθιμα, σε διοργάνωση του Λαογραφικού– Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαλιάδας «Οι Ρίζες».

4. Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου,στις 12:30 το μεσημέρι γιορτάζουμε τα Κούλουμα στην Πλατεία της Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά προσφορά του Δήμου Ήλιδας, μουσική και χορό από το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος