FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στους ευάλωτους για 10η χρονιά: Συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:
-Πάνω από 2.000 μαθητές έχουν βοηθηθεί και πάνω από 220 έχουν περάσει σε ΑΕΙ, τονίζει ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Χρ. Αθανάσουλας

Στη 10η χρονιά λειτουργία του ετοιμάζεται να μπει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, μια από τις πιο εμβληματικές εθελοντικές δομές που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Χρήστος Αθανάσουλας, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι ήδη ξεκίνησαν οι προεγγραφές για τα παιδιά, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του Φροντιστηρίου φέτος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι αρκετοί μαθητές προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Η πλειονότητα των παιδιών που έρχονται είναι από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, οπότε αναμένεται να έχουμε μαθητές από τις πυρόπληκτες περιοχές φέτος, κάτι που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη βοήθεια προς αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους», τόνισε και πρόσθεσε πως και φέτος είναι αναγκαία η στήριξη από εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του Λυκείου.

«Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Ξεκινάμε για 10η χρονιά την προσπάθειά μας και κάνουμε έκκληση σε όποιους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, είτε νέους είτε ενεργούς είτε συνταξιούχους, όλων των ειδικοτήτων στις τάξεις του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ, να μας βοηθήσουν έστω με δύο ώρες την εβδομάδα. Επίσης, έχουμε φροντίσει για τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων αν η πανδημία το επιβάλει τους επόμενους μήνες. Ο δήμος Πύργου βοηθά στη γραμματειακή υποστήριξη και η Μητρόπολη στη γραφική ύλη και σε σχολικά βοηθήματα», δήλωσε ο κ. Αθανάσουλας προσθέτοντας ότι ο σταθερός και αταλάντευτος στόχος παραμένε η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών.

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε –ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων- να συμβάλουμε στη μόρφωση και στη στήριξη μαθητων και μαθητριών από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες. Κοινωνική αλληλεγγύη θα πει και το να ξαναθυμίζεις στον άλλο τα όνειρά του..», ανέφερε.

Πάνω από 220 παιδιά σε ΑΕΙ!

Η προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το 2012 είναι αξιοσημείωτη, αφού τα μαθήματά του παρακολούθησαν -άλλοι περιστασιακά και άλλοι σε πιο σταθερή βάση- πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες. Τουλάχιστον 220 εξ αυτών κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, κάτι που έδωσε επιπλέον χαρά στον Χρήστο Αθανάσουλα.

«Έχουν βοηθηθεί πάνω από 2.000 παιδιά και πάνω από 220 σημείωσαν επιτυχία στις Πανελλαδικές. Αν συνυπολογίσουμε και μαθητές που ήρθαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Α’ και Β΄ Λυκείου και στη συνέχεια επέλεξαν ιδιωτικό φροντιστήριο, τότε ο αριθμός ανεβαίνει. Και αυτό όμως μας ικανοποιεί και μας δείχνει ότι βοηθήσαμε κάποιες οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα στα πρώτα χρόνια του Λυκείου για να μπορέσουν μετά να πληρώσουν ιδιωτικό φροντιστήριο», επισήμανε.

Οι προεγγραφές γίνονται στα τηλέφωνα 2621020551 και 6986987982 ή ηλεκτρονικά στο mail: koinfronpyrgou@gmail.com. Η Έναρξη μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου έχει προσδιοριστέι για τις 13 Σεπτεμβρίου και για τις άλλες δύο τάξεις στις 4 Οκτωβρίου. Με την έναρξη των μαθημάτων θα γίνεται και η κανονική εγγραφή με συμπλήρωση και υπογραφή της σχετικής αίτησης από γονέα ή κηδεμόνα (απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο). Στα ιδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου η εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών εκπαιδευτικών από τη δημοτική αρχή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος