FOLLOW US: facebook twitter

Συνέχιση του αγώνα για τον αυτοκινητόδρομο προανήγγειλε ο Τ. Αντωνακόπουλος: «Ο δρόμος Πάτρα-Πύργος στο σημείο μηδέν»  

Ημερομηνία: 02-06-2020 | Συντάκτης:

Τη συνέχιση του αγώνα  για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου προανήγγειλε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό επιβάλλει η κινητοποίηση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βουπράσιο. Όπως αναφέρει, το έργο είναι στο σημείο μηδέν από πλευράς χρηματοδοτικής ωριμότητας και ενταξιμότητας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, καθώς σύμφωνα με τον γ.γ. Υποδομών, κ. Καραγιάννη, τώρα ετοιμάστηκε το προενημερωτικό και το ενημερωτικό για το έργο, προκειμένου να σταλεί στην ΕΕ.

«Ούτε τον τρόπο έχουμε βρει ακόμα σύμφωνα με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος τρόπος επιλεγεί, πρέπει να είναι σύμφωνος με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ λοιπόν τα πράγματα είναι σκληρά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει  ότι δεν έχει λάβει καν ένα επίσημο έγγραφο-πρόταση. Δεν έχει απαντήσει γραπτώς ποτέ .Δεν ισχύει αυτό που μας λένε ότι έχουν συμφωνήσει με την Ευρώπη, ότι έχουν συμφωνήσει με την κοινοπραξία. Τι είναι αυτά; Τουλάχιστον σε σχέση με την Ευρώπη που είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για την τύχη του έργου. Απ’ ό,τι λένε οι Ευρωπαίοι κι απ’ ό,τι αναγκάστηκαν σήμερα μέσω του Γραμματέα του Υπουργείου -και όχι του υπουργού- να επιβεβαιώσουν,το έργο είναι σε σημείο μηδέν», επισημαίνει, με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν σε δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς» το περασμένο Σάββατο, και προσθέτει ότι έχει χαθεί χρόνος.

«Δυστυχώς λοιπόν κάποιοι στην Ηλεία πανηγύριζαν…   Συνειδητά οι περισσότεροι άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός. Άφησαν αυτό το έργο να οδηγηθεί σε αυτή την αδιέξοδη διαδικασία και βεβαίως να υπονομευτεί η ίδια η κατασκευή.  Υποβολιμαίες συμπεριφορές οι οποίες μόνο κακό και καταστροφή κάνουν στον τόπο. Εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Στη μεγάλη συγκέντρωση στο Βουπράσιο όπου συμμετείχαν σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση από την Καλαμάτα, την Πάτρα, τα Ιόνια Νησιά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο λαός, η Εκκλησία, οι Μητροπολίτες  φορείς επιμελητήρια, επιστημονικοί σύλλογοι  και χιλιάδες πολιτών έδωσαν ρητή εντολή  να συνεχίσουμε με τη σημαία ψηλά τον αγώνα αυτό. Διότι είναι αγώνας, στην κυριολεξία, ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ… Πρέπει να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να ανοίξουμε ένα δρόμο προς το μέλλον για την πολύπαθη Ηλεία. Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν.  Οι μάσκες έπεσαν. Ο κόσμος γνωρίζει πια! Πρέπει να μιλάμε κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια και να λέμε αλήθειες», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος